Lyktglas

Lyktglasen på Saabon blir, precis som alla andra lyktglas, slitna med åren. Sidomarkeringslyktorna kan om man har tur vara av standardmodell, de fanns inte monterade från början utan har monterats senare på grund av nya lagkrav.
Vad gäller lyktglasen till baklamporna är dessa på tidiga vagnar av samma modell som på tidiga Saab 95, senare byttes dessa mot en standardmodell. Denna typ är dock till skillnad från sidomarkeringslyktorna svår att få tag i idag.

Det går dock att ordna till glasen. Sprickor kan tätas med silikon, och det går fint att måla med glasfärg. Här har blinkersdelen av baklyktan målats på insidan med ”Verre & Faínce Glass & Tile (Transparent)” i kulören Mandarin:

Denna färg ser rätt ut och har godkänts vid besiktning. Rostiga reflektorer kan förbättras genom att man limmar på vanlig aluminiumfolie med tex kontaktlim.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng