Rutor

Rutorna på en Saabo blir med tiden grumliga och ”mjölkiga”. Med tiden kan de även krackelera och spricka.

DSC00446_0

Nya rutor har tillverkats i en omgång men det finns inga att köpa numer (2010). Ett problem som lyfts fram är att framrutan är bockad/böjd, något som enligt uppgift kan ge problem. Ett alternativ ska vara att värma och böja, ett annat att använda plexiglas som kan kallbockas. Ett annat problem är att få tag i passande rutlist, denna måste skäras sönder vid demonteringen av de gamla rutorna. List som passar går dock att köpa från Kuntze i Stockholm (karosserilist 506.0418). Man får då en list som passar 4mm plexi, något tjockare än original.

Det finns dock glasmästare som fixar allt, vilket kan rekommenderas då det inte är helt lätt att montera rutorna. Ett exempel är Berger Glasjour i Vänersborg som gör jobbet för ett rimligt pris. De bockar eller värmer inte framrutan, det fungerar bra ändå. Några bilder på resultatet:

20100928_003

20100928_004

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng