Aktuell
sektionsinformation
Kommande träffar
Bildarkiv
Länkar
Annonser

Uppdaterad 2019-06-19

Lördagen den 13 Juli deltar vi sedan som vanligt vid Ramsele veteranfordonsdag som i år öppnar sina portar för besökare kl 11.00.


Månadsträffarna på UVS klubblokal återupptas Onsdagen den 4 September kl 19,00!


 

Detta har vi gjort under 2019:

Arnolds bilmuseum


I samband med årsmötet för Norrlandssektionen passade vi på att göra ett besök på Arnolds bilmuseum strax söder om Härnösand.


Arnold som heter Sundström i efternamn bor på liten bergknalle efter riksväg 90 mellan Kramfors och Härnösand. Här har han skapat sitt drömställe efter ett mångårigt yrkesliv med bilar och bilförsäljning som huvudsyssla. Muséet är lokaliserat till de gamla ekonomibyggnaderna som hör till fastigheten som funnits i 12 generationer i fruns släkt.


I den gamla ladugårdsdelen finns numera fik och köksdel tillsammans med en mängd modellbilar och andra utställningsföremål, allt ifrån mjölkmaskin till telefoner. I logen och ett vidbyggt garage finner vi ett antal gammelbilar, WW bubblor, K 70, Alfa Romeo samt en pärla i en BMW 733 årsmodell 1980 som köpts tillbaka från den änka som köpte den ny.


Som om detta inte var nog så finns ute på gräsmattan en inglasad altan som byggdes under förevändning att det behövdes ett nytt tak till jordkällaren därunder. Arnold byggde den givetvis i lämplig storlek för en bil och det var inte heller vilken bil som helst utan en  Jaguar E-type sere 2 från 1969. Ifrån denna altan har man förutom bilen att se på, en fantastisk utsikt över omgivningarna framförallt österut ner mot samhället.

Bilder finns på denna länk !


Text och foto:
Anders Johansson

 

Sveriges största vinterrally


I år genomförde Umeå Veteranbilssällskap sitt årliga vinterveteranrally ”Kalldrage” lördagen den 23 Februari. Antalet anmälda startande var 103 st och då var det ändå några som inte fick komma med.

Starten gick av stapeln på Ön i Umeå och framför de tävlande låg då drygt 20 mil vinterväg samt lite drygt lika många frågor. Mellanuppehåll med fika var ordnat åt oss i Hjoggsjö byggdegår inför den avslutande etappen och målgång i Gräsmyr. 

Bilder från starten

Inför målgången fick vi också försöka oss på att lösa dagens ordfläta (pyramiddubbade hakkapelitta) vilket endast en handfull deltagare klarade.

Text och foto:

Anders Johansson

 

Se här också på denna fina Saab 96 Monte Carlo som nu är till salu på vår annonssida!

 

 

VÅRA BILAR

Klicka på respektive bil för att se galleri bil för bil!

Katarina Rudin
Lejf Sjödin

Ola Nordberg
Ola N
Rune Danielsson
Runes 99-Turbo
Tomas Ramsell
Karl Björling
Saabsporrt
William Gidlund
Saab 96 V4
Saab 92 B
Saab 900 Turbo-80 svart
Saab 96 2T-62
Saab 96 2T 64 blå
Stefan Andersson
 Per Öberg
Visa upp era bilar ! Info här!
Webbmaster Anders Johansson