Aktuell
sektionsinformation
Kommande träffar
Bildarkiv
Länkar
Annonser

Uppdaterad 2020-10-09

 

Norrlands Saabklubbsverksamhet i Coronatider

Vi kommer att köra kvällsträffar på Umeå Veteranbilssällskaps lokal i Umeå Onsdagen den fjärde november, Onsdagen den andra december samt onsdagen den 20 Januari kl 19,00 om inte Coronaläget avsevärt försämras.

Hur fortsättningen av vintern ser ut återstår att se, men vi kan nog inte räkna med att kunna köra några större träffar

Vi uppdaterar här då vi beslutat något mer

Vi håller kontakt på lämpliga sätt, digitalt eller analogt !

Styrelsen

Norrlandsektionen


Detta har vi gjort under 2019:

Vännäs Motormuseums dag den 18 Augusti

Till årets träff i Vännäs var det förvarnat om ett intensivt regnväder vilket också delvis slog in. Detta halverade besökarantalet jämfört med i fjol med de som dök upp fick i alla fall en trevlig dag med utbyte av olika Saabrelaterade informationer. Bättre lycka nästa år!

Bilder ses här!

Classikerdagen på Lycksele motorvecka

Ramsele veterandag

Saabträff i Ramsele inför Ramsele Veterandag

Motorträff i Olofsfors

För sjunde året i rad anordnades det bilträff på Olofsfors bruk utanför Nordmaling, en bilträff som Saabklubben Norrland och Olofsfors bruk  var med om att starta i ganska blygsam omfattning men som nu har vuxit till en stor bilträff att räkna med.
Numera är även tidningen Klassiker involverad med Fredrik Nyblad som konferencier för träffen.
Ett flertal märkeskubbar var närvarande så det har dessutom tillskapats en bra bredd på träffen så med den sista komponenten i form av bra väder så kunde inget gå fel.

Det kom ca 600 fordon ifrån cyklar till lastbilar, samt en amerikansk turnébuss och en båt!
Dessutom gästades träffen av besökare ifrån både Norge och Finland vilket visar att träffen även börjar göra sig känd internationellt.
Antal Saab:ar uppgick till ca 35 st, allt ifrån nya Saab 9-5 till Saab 92  så blev det mycket Saabsnack i runt vårt klubbtält och förhoppningsvis också ett antal nya medlemmar rekryterade.  
Oloffors bruk är en mycket värt att besöka för den industrimiljön som grundades 1762.

Ett stort tack till Anders Linné och hans kamrater för en supertrevlig träff. Nu väntar vi på nästa träff 2020.

Bilder finns här!

Text Rune Danielsson Foto Anders Johansson

Cityrundan i Umeå den 6 Juni

Umeå.s veteranfordonsklubbar med UVS i spetsen arrangerade som vanligt ett klubbgemensamt arrangemang i Umeå på Sveriges nationaldag den sjätte juni 2019.
Ett antal Saabfordon av skilda slag åkte årets runda där vi för året höll till med vår kontroll på Röbäcks industriområde.

Vi ser några bilder från detta arrangemang här!.

Text och foto Anders Johansson

 

Uppstartsträff i Burträsk

Norrlandssektionens uppstart 2019 var som vanlig lokaliserad till Burträsk och ett samarbete med lokala motorentusiaster. Vi fick i år till ett suveränt försommarväder då det var dags för denna träff lördagen den 18 Maj. Inledningsvis träffades vi på hembygdsplatsen i Burträsk för en stunds allmänt snack innan vi fick åka en lättsam tipsrunda runt i omgivningarna  med ett slutmål på bygdegården i Innansjön. Här väntade lunch, loppis och till sist även en prisutdelning.

Ett stort tack till duon Tomas och Jörgen som eminenta träffixare.

Bilder finns på denna länk

Text och foto Anders Johansson

 

Arnolds bilmuseum


I samband med årsmötet för Norrlandssektionen passade vi på att göra ett besök på Arnolds bilmuseum strax söder om Härnösand.


Arnold som heter Sundström i efternamn bor på liten bergknalle efter riksväg 90 mellan Kramfors och Härnösand. Här har han skapat sitt drömställe efter ett mångårigt yrkesliv med bilar och bilförsäljning som huvudsyssla. Muséet är lokaliserat till de gamla ekonomibyggnaderna som hör till fastigheten som funnits i 12 generationer i fruns släkt.


I den gamla ladugårdsdelen finns numera fik och köksdel tillsammans med en mängd modellbilar och andra utställningsföremål, allt ifrån mjölkmaskin till telefoner. I logen och ett vidbyggt garage finner vi ett antal gammelbilar, WW bubblor, K 70, Alfa Romeo samt en pärla i en BMW 733 årsmodell 1980 som köpts tillbaka från den änka som köpte den ny.


Som om detta inte var nog så finns ute på gräsmattan en inglasad altan som byggdes under förevändning att det behövdes ett nytt tak till jordkällaren därunder. Arnold byggde den givetvis i lämplig storlek för en bil och det var inte heller vilken bil som helst utan en  Jaguar E-type sere 2 från 1969. Ifrån denna altan har man förutom bilen att se på, en fantastisk utsikt över omgivningarna framförallt österut ner mot samhället.

Bilder finns på denna länk !


Text och foto:
Anders Johansson

 

Sveriges största vinterrally


I år genomförde Umeå Veteranbilssällskap sitt årliga vinterveteranrally ”Kalldrage” lördagen den 23 Februari. Antalet anmälda startande var 103 st och då var det ändå några som inte fick komma med.

Starten gick av stapeln på Ön i Umeå och framför de tävlande låg då drygt 20 mil vinterväg samt lite drygt lika många frågor. Mellanuppehåll med fika var ordnat åt oss i Hjoggsjö byggdegår inför den avslutande etappen och målgång i Gräsmyr. 

Bilder från starten

Inför målgången fick vi också försöka oss på att lösa dagens ordfläta (pyramiddubbade hakkapelitta) vilket endast en handfull deltagare klarade.

Text och foto:

Anders Johansson

 

Se här också på denna fina Saab 96 Monte Carlo som nu är till salu på vår annonssida!

 

 

 

VÅRA BILAR

Klicka på respektive bil för att se galleri bil för bil!

Nicklas Gruffman
Katarina Rudin
Lejf Sjödin

Ola Nordberg
Ola N
Rune Danielsson
Runes 99-Turbo
Tomas Ramsell
Karl Björling
Saabsporrt
William Gidlund
Saab 96 V4
Saab 92 B
Saab 900 Turbo-80 svart
Saab 96 2T-62
Saab 96 2T 64 blå
Stefan Andersson
 Per Öberg
Visa upp era bilar ! Info här!
Webbmaster Anders Johansson