Aktuell
sektionsinformation
Kommande träffar
Bildarkiv
Länkar
Annonser

Uppdaterad 2017-04-27

Bankörningen på

Mittsvergebanan inställd !

Tyvärr har vi nu fått ett tråkigt besked gällande vår bankörning på Mittsvergebanan som var planerad till den 27 Maj. Vi ställer in den i år då banbolaget har blivit tvungna att ställa in sin verksamhet denna sommar. De räknar med att köra som vanligt nästa år och vi gör då ett nytt försök med denna aktivitet.

Onsdagsträffar under våren 2017 Observera lokalbyte!

Till följd av den kraftiga brand som drabbat kvarteret där Umeå Veteranbilssälskap har sin klubblokal så kommer vi inte att kunna vara där under den närmaste tiden.Onsdagen den17 Maj kommer vi att nyttja en lokal på Kungsgatan 64 med parkering och ingång inne på gården. Kontakta Tomas, för insläpp.

Punkt 1 ovan, den möteslokal vi nyttjar den 17 Maj!

Preliminärt gäller nedanstående mötestillfällen.

Vi träffs och hittar på något trevligt eller bara pratar Saab och planerar nästa sommar  den 17 Maj samt preliminärt den 14 Juni.

Välkommna/ Styrelsen


Observera också att vi har lite delar till salu på vår annonssida för tillfället!


Detta har vi gjort under 2016

Motormuseumets dag i Vännäs

Den 21 Augusti arrangerade Vännäs motormuseum sitt årliga event med fordonsutställning, loppis m.m. på gräsplanen framför museumet. Vädret var inte det bästa men vi blev i alla fall ett tiotal fordon och gräsplanerna var fulla med allt från vedklyvar från 20-talet moderna entusiastfordon.

Några bilder finns här!

 

Saabträff vid Ramsele Classic o Veteranfordonsdag

Norrlandssektionen ordnade i år något av ett tvådagarsarrangemng i Ramsele då en av våra nya medlemmar på orten, Stefan Andersson, fixade så att vi som hade möjlighet kunde åka på en gemensam middag vid Cafe Storfinn mellan Ramsele och Strömsund. Vi blev ett drygt tiotal fordon som närvarade och efter middagen fick vi ta en åktur vid Norra europas längsta kraftverksdamm i betong Storfinnforsen som är 800 meter lång. Den byggdes under tidigt 50-tal och har en fallhöjd på 49,5 meter.

Efter rundturen erbjöds kaffe och efterrätt på cafeet och en hel del saabsnack.

Under Lördagen var det som vanligt fordonsträff under dagen och "bysvep" med cruising framåt kvällen. Till vår Saabhörna på träffen räknade vi i år in 43 Saabar från modell 92 till 9-3 x och totalt kom till träffen drygt 450 fordon vilket åter var rekord trots att regnet hängde i luften men det är mer regel än undantag denna sommar.

Under dagen knöts ett antal kontakter medlemmarna mellan och däribland kan nämnas en, där undertecknad blev kontaktad av en lokalbo som var i färd med att städa ur en gammal ladugård som bland annat innehöll ett lager med gamla saabdelar. Vi ska nu försöka ordna så att klubben kan förvärva detta för vidare försäljning till intresserade medlemmar.

Lite bilder från träffen den 16 Juli kan ni se här

Text och Foto Anders Johansson

Motorträff på Olofsfors Bruk

Lördagen den 18 Juli arrangerade Anders Linne för Saabklubben tillsammans med Olofsfors Bruksmuseum den årliga och numera väletablerade motorträffen helgen före midsommar. Årets upplaga tangerade fjolårets besöksmässigt med drygt 200 fordon och av dessa representerades Saab av ett 40-tal.

Dagen avslutades tyvärr med ett intensivt regnande men detta förtog inte de allmänt goda omdömena och arrangören lovade en fortsättning även nästa år.

Bilder finns här

Stadsrally i Umeå på nationaldagen

I vanlig ordning ansvarade Norrlandssektionen för en kontroll på Röbäck där samtliga passerande ekipage fick en praktisk uppgift att lösa.

Lite bilder hann vi också med att ta under dagens lopp

Grunkor & Mojänger i Överklinten

En lördagsutflykt med byaträffen i Överklinten som mål gav ett gäng bilder och några timmars trevligt sällskap med några av våra medlemmar som man sällan ser på träffarna i Umeå. Väl mött till nästa år!

Bilder finns på denna länk

Mittsvergebanan Härnösand 28 Maj

Veckan innan Saabklubbens banevenemang i norr var en av vårens blötaste och vi som arrangerade var oroliga för vad detta kunde ställa till med men lagom till löragsmorgonen blåste regnmolnen bort och det blev en riktigt fin dag på Mittsvergebanan. Vi var på plats strax före klockan 9 och förarsammanträde och körningen inleddes vid 10-tiden.

Ett drygt 15-tal medlemmar löste dagslicens och fick därmed åka ut och lufta sina fordon under dagen och till det kom ett 30-tal besökare till själva träffen för att titta och prata Saab under några timmar. Vi hade ordnat med hamburgerförsäljning så ingen behövde heller åka från banan hungrig.

En sönderkörd växellåda och ett par punkteringar var det mest dramatiska som inträffade med fordonen och det är ett gott betyg till såväl chauförer som arrangörer.

Dagen avslutades då sista 96:a fick slut på bränsle och åkte i depå vid 16-tiden och vi hoppas och räknar med att kunna göra denna satsning för våra medlemmar även nästa år.

Bilder från arrangemanget ses här!


 

Kalldrage 2016 kan kort sammanfattas med denna film från youtoube.

 

 

 

VÅRA BILAR
Ola Nordberg
Ola N
Rune Danielsson
Runes 99-Turbo
Anton Björklund
Antons bildarkiv
Evert Larsson
Saab 96 2T -74
Karl Björling
Saabsporrt
William Gidlund
Saab 96 V4
Saab 92 B
Saab 900 Turbo-80 svart
Saab 96 2T-62
Saab 96 2T 64 blå
Visa upp era bilar ! Info här!
 
 
 
Webbmaster Anders Johansson

x

y