Aktuell
sektionsinformation
Kommande träffar
Bildarkiv
Länkar
Annonser

Uppdaterad 2021-02-17

 

Norrlands Saabklubbsverksamhet i Coronatider

Årsmötet 2021

Söndagen den 14 Februari kl 13,00 höll sektionen ett digitalt årsmöte via Zoom. Detta avhandlade inledningsvis formalia vilket bland annat innebar att nuvarande styrelse sitter kvar utan förändringar det kommande året. Se vidare på styrelsesidan

Vi diskuterade genom kommade aktiviteter och konsstaterar att det knappast lär bli något i arrangemangsväg förrän på sensommaren alltså slutet av Juli eller Augusti. Följden blir därför att vi inte kan gå ut med någon detaljinformation i nuläget. Planen är att vi preliminärt ska kunna delta på träffen i Ramsele samt ordna någon träff under Augusti. Ni får hålla koll här på hemsidan för ytterligare upplysningar.

Sibylla Gustafsson deltog för centralklubbens styrelse på mötet och informerade lite om planerna för sommaren . men även här är allt väldigt preliminärt. Hon lovade även att i egenskap av klubbmästare delta och stötta lite med infomaterial till museerna mellan Övik och Gävle.

Vi räknar med att få till upphandling av lite nytt klubbchopsmaterial som vi hoppas kunna sälja av under sommaren.

Vi kunde också konstatera att klubbverksamheten centralt försöker få fart på verksamheten efter pandemin och här sticker reservdelsverksamheten ut då den gått klart bättre än förväntat här under pandemin..

Ett knappt femtontal medlemmar deltog vid mötet vilket väl känns helt OK med tanke på förutsättningarna.

Förhoppningsvis kan vi köra någon träff under den senare halvan av sommaren.

Vi håller kontakt på lämpliga sätt, digitalt eller analogt !

Styrelsen

Norrlandsektionen


Vad blev av 2020?

 

I slutet av Mars 2020 ställdes det mesta i världen och Sverge in till följd av Coronaviruset Covid 19. Även vi fick lägga verksamheten på sparlåga resten av året. Många fick säkert en extra möjlighet att färdigställa sina renoveringsobjekt och vi får förhoppningsvis se resultatet av vedermödorna under år 2021.

Gammlia 2:0

I Umeåområdet har Umeå veteranbilssällskap tillsammans med Umeå Cruising arrangerat ett av få återkommande evenemang under sommaren. Detta evenemang har fått namnet Gammlia 2.0 vilket ska ge en vink om att detta är ersättning för de populära veckoträffarna på Gammlia hembygdsområde i Umeå.

Detta event innebär att deltagarna kör Coronasäker kortege på en 3 - 5 mils runda åt något håll från Umeå räknat. Eftersom att rundorna förbereddes av medlemmar från UVS någon vecka innan, så nyttjade många av de boende efter kortegevägen möjligheten att ställa ut och visa upp sina fordon.

Detta koncept blev så lyckat att vid de sista tillfällen som vi körde i Augusti deltog uppåt 600 fordon samt ett stort antal boende efter kortegevägen.

I detta bildgalleri får ni ett smakprov av deltagande fordon.

Text o Foto

Anders Johansson

 

Se här också på denna fina Saab 96 Monte Carlo som nu är till salu på vår annonssida!

 

 

 

VÅRA BILAR

Klicka på respektive bil för att se galleri bil för bil

Per-Magnus Andersson

Katarina Rudin
Lejf Sjödin

Ola Nordberg
Ola N
Rune Danielsson
Runes 99-Turbo
Tomas Ramsell
Karl Björling
Saabsporrt
William Gidlund
Saab 96 V4
Saab 92 B
Saab 900 Turbo-80 svart
Saab 96 2T-62
Saab 96 2T 64 blå
Stefan Andersson
 Per Öberg
 
 
Visa upp era bilar ! Info här!
Webbmaster Anders Johansson