Saab Skånia - Svenska Saabklubben

Saab Skånia och Saab i Skåne

Saab Skånia        Saabs Skånska historia

Saab Skånia

Saab Skånia är Svenska Saabklubbens sektion i södra delen av vårt avlånga land. Vi arrangerar olika evenemang i Skåne och har våra månadsträffar på Bialitt andra torsdagen i månaden.

Saabklubbens lokalavdelning "Saab Club Skånia" bildades den 2 mars 1997 med Ulf Stenson som eldsjäl, och är tillägnad alla Saabentusiaster först och främst i Skåne. I oktober 2006 tog avdelningen steget upp till att bli en fullfjädrad sektion med egen lokalstyrelse och Michael Rasmussen valdes till sektionens ordförande.

Alla som är medlemmar i Svenska Saabklubben är välkomna till våra arrangemang i sektionen. För medlemsansökan - gå in via Svenska Saabklubbens hemsida, kontakta någon klubbmedlem på träffar och evenemang eller möt upp på Bialitt!

En av månadsträffarna på Bialitt

Saabs historia i Skåne

Saab har en hel del knytningar till Skåne och då inte bara i logotypen med den Skånska gripen. Det har funnits en hel del tillverkning i länet och jag skall försöka samla en del information om detta på denna sida.

Sonetter utanför Arlövsfabriken 2004

Arlövsfabriken och Sonetten av Börje Wictorsson