AktuelltSektionsinfoTräffarBildarkivLänkarAnnonser

Uppdaterad 2014-03-24

Bildarkiv:

Artiklar 2011

Vännäs motorm

Lycksele motorvecka

Ramsele 2011

Weels 2011

Grunkor och mojänger

Burträskträffen

Saab:s årsdag

Kalldrage 2011

Artiklar 2010

Vännäs motormuseum

Ramsele 2010

Weels 2010

Veteranfordonsdagen 2010

Vårupptakt Burträsk

Kalldrage 2010

Saab is saved! 2010

Artiklar 2009

Carstedts invigning

Vännäs motormuseum 2009

Motorvecka Umeå 2009

Veteranfordonsdag 2009

Burträsk 2009

Vinterbilder från KALLDRAGE 2009

Artiklar 2008

Vännäs motormuseum 2008

Ramsele veterandag 2008

Weels 2008

UVS utställning 2008

Östersund 2007

Hösträff 2007 Vännäs

Weels 2007

Gammlia 2006

MHRF dagen 2006

Invigning Nya Motorcentrum 2005

Nordkalottraffen 2005

MHRF dagen 2005

Trollhättan 2005

Lofoten 2004

Du behöver Flash Player för att se bilderna Laddas hem gratis HÄR. Lägg märke till manöverknapparna längst ned till höger på bildsidorna!

Observera också att för närvarande fungerar ej version 11 med Firefox utan använd antingen  Flash Player 10 eller en annan webbläsare.

                     Vännäs Motormuseum 2012 

Den sista soliga augustisöndagen 2012 begav vi oss  till motormuseumet i Vännäs för den årliga träffen där… Det brukar vara en salig blandning med olika fordon där, och i år kom det 170 – 180 stycken.. Vi drog ihop ett ”gäng” på 13 SAABAR runt vårt lilla tält.. Vädret var som sagt på ”topp” liksom stämningen i SAAB montern…

Det fanns även loppis med alla möjliga ”onödiga saker” att inhandla och förstås hamburgare att stoppa i magen…

Intro_vannas_12

Det cirkulerade ganska mycke folk runt våra SAAB bilar, så intresset för SAAB verkar då ”leva vidare” trots allt…

Vi var alla nöjda och glada efter 4 timmar av trevligt ”SAAB snack” Med solen i ryggen begav jag mej hemåt med min ”trubbis”, den har varit mej trogen många mil denna sommar..     FLER BILDER!

Vi träffs igen nästa år! / Johnny


Lycksele Motorvecka Europabilsdagen

Det var cirka 215 st fordon inräknade på Gammplatsen denna dag, mot 147 st förra året. Så intresset för gamla europeiska bilar ökar snabbt nu

introbild_lyck_12Ovan ser vi ett långväga ekipager från Östgöta Saabklubb på besök i Lycksele

Det var Opel, Mercedes, Ford, WW och Volvobilar i alla modeller.. Vi var 12 st SAABAR som slöt upp kring saabtältet detta år, men vi ser gärna att antalet saabar ska öka till nästa år.. För visst finns det fler SAABAR i vår HERREN HAGE..!!!

Fler bilder finns här

 Vid pennan Johnny Andersson..


Ramsele fordonsdag 2012

Ramsele motorhistoriker ordnade i år sin sedvanliga fordonsdag, lördagen den 14 Juli, och i år stod herggårdsvagnar som specialtema. Inom Norrlandssektionen har vi jobbat med marknadsföring av denna träff på bred front vilket gjorde att drygt 20 Saabar infann sig.  Särskilt glädjande var också att vi fick se ett antal nya ansikten vid denna träff.  Det kom folk från såväl Umeå/Skellefteå som Sundsvall/Härnösand och Östersund.
Några av de långväga Saabbesökarna passade på att sova över på en närbelägen camping så här blev det sedan en naturlig samlingspunkt på kvällen efter själva bilträffen. Grillning stod nu på programmet och en stunds snack innan det var cruising på byn framåt kvällskvisten.
Totalt kom drygt 300 fordon till träffen trots hård konkurens med både regnet och en stor marknad i Åsele, drygt femton mil norröver.

Bildspel finns här!

introbild

Text och foto Anders Johansson


Weels 2012

Weels bilutställning och cruising brukar av tradition ha tur med vädret men ingen regel utan undantag och trots att de flesta levde på hoppet så slog meterologernas förutsägelser in och lördagen den 30 juni dränktes Umeå i ett intensivt regn.
Bilentusiaster är dock som alla vet, ett tåligt släkte och Noliafältet blev i vanlig ordning fullproppat med finbilar som senare på kvällen visade upp sig på stan för en nyfiken allmänhet. För klubbens del dök ett knappt tiotal fordon upp under dagens lopp och tack vare ett skyddande tält så var de flesta rätt torra och vid gott humör även då de åkte hem. Som bilderna visar så dök ett par 99-or upp som inte tidigare synts i dessa sammanhang och vi hoppas få se mer av dessa framöver.
Till nästa år lägger vi en beställning på mindre regn och fler bilar …

Intro Weels


Umeå City Rally 2012

Med start på Biltema i Umeå kördes Umeå City Rally 2012 på nationaldagen den 6 juni. Umeå Veteranbilssällskap står som arrangör men har hjälp av 12 andra vetaranbilsklubbar i Umeåtrakten, och här backar norrlandsektionen upp med en bemannad kontroll. Tävlingen samlade 62 startande, och därav var vi fyra tvåtaktsåkare och en V4:a. Målgången var förlagd till Umeå museieområde Gammlia där vi senare på kvällen hade premiär för sommaren cafekvällar. Tack vare nationaldagsfirandet fick våra bilar stor uppmärksamhet och många nyfikna frågor.

Intro City Rally


Bergsåkermarknaden i Sundsvall

Den 26 Maj hölls den årliga Bergsåkermarknaden i Sundsvall och en av våra klubbmedlemmar Per-Magnus Andersson passade på att ta några kort på de Saab:ar som närvarade. Dessa var denna gång fotografens egen röda V4:a samt en blåvit ombyggd V4 tillhörig en gentleman från Docksta.

Ett antal tvtaktare, dock inte Saab:ar som synes bland dessa bilder fanns också att beskåda tillsammans med marknadsstånd och övriga fordon.

intro


Sommarupptakt i Burträsk

Norrlandssektionen har under senare år startat upp träffsommaren med en träff i samarbete med WW-gänget i Skellefteå och den goda vanan gick vi inte ifrån i år. Arrangörsgänget hade manat till samling i Burträsk kl 13, lördagen den 19 Maj och vi blev ett gäng som åkte från Umeå vid 11-tiden. Jag fick dagen till ära med med mig sonen, Johan, som körde 96-64:an och själv tog jag 900-Turbon. Vi fick ytterligare sällskap av Peter Eriksson men en 96:a  2-takt och Anton Björklund med sin servicvan 99.
Halvägs till Burträsk anslöt sedan Johnny Andersson med sin Saab 92. Dessvärre så fick Johnny motorhaveri efter bara två mil så den bilen fick vi inte se så mycket av denna helg. Sent framme i Burträsk så bjöd träffgänget med Thomas Ramsell i spetsen på en trevlig tipsrunda runt Burträsk med minst sagt kluriga frågor. Jag räknade i år till 13 Saabar av totalt ett femtiotal deltagande fordon med folk alltifrån Piteå och Luleå i Norrbotten till Bjurholm i södra Västerbotten. Efter målgång, någon timmes Saabsnack och middag så var det bara en sak kvar för dagen, bärgning.
Johnnys 92:a var lika orörlig vid återkomsten efter träffen som då den stannade, vi hade misstänkt värmenypning, men så var det uppenbarligen inte. Det blev bogserlina hem till Stenfors så Johnny kunde påbörja reparation med det snaraste.
Till sist ett tack till Thomas med kollegor för en bra träff!

Text och foto Anders Johansson

Nu är det slutkört, konstaterar Johnny Andersson, på väg till Burträsk.

Introbild

Fler bilder kan ses här.