Aktuell
sektionsinformation
Kommande träffar
Bildarkiv
Länkar
Annonser

Uppdaterad 2020-11-25

Bildarkiv:

Artiklar 2012

Vännäs Motormuseum

Lycksele Motorvecka

Ramsele fordonsdag

Weels 2012

Umeå City Rally

Bergsåker Sundsvall

Sommarupptakt Burträsk

 

Artiklar 2011

Vännäs motorm

Lycksele motorvecka

Ramsele 2011

Weels 2011

Grunkor och mojänger

Burträskträffen

Saab:s årsdag

Kalldrage 2011

Artiklar 2010

Vännäs motormuseum

Ramsele 2010

Weels 2010

Veteranfordonsdagen 2010

Vårupptakt Burträsk

Kalldrage 2010

Saab is saved! 2010

Artiklar 2009

Carstedts invigning

Vännäs motormuseum 2009

Motorvecka Umeå 2009

Veteranfordonsdag 2009

Burträsk 2009

Vinterbilder från KALLDRAGE 2009

Artiklar 2008

Vännäs motormuseum 2008

Ramsele veterandag 2008

Weels 2008

UVS utställning 2008

Östersund 2007

Hösträff 2007 Vännäs

Weels 2007

Gammlia 2006

MHRF dagen 2006

Invigning Nya Motorcentrum 2005

Nordkalottraffen 2005

MHRF dagen 2005

Trollhättan 2005

Lofoten 2004

 

Aktiviteter 2013

                                               Saabåkare i Vännäs
Sista uteträffen med Saabgänget för år 2013 hölls den 18 augusti vid Vännäs Motormuseum. Museégänget höll dagen till ära öppet hus i både verkstäder, museum och i den gamla macken. Då undertecknad åkte hemifrån regnade det men det klarnade snabbt upp och det blev under dagen allt bättre väder och fler fordon som kom på besök så innan dagen var över så hade vi ett 15-tal bilar i vår Saabhörna. Bilder finns här!
Vi tackar museét för deras tillmötesgående och samarbete och hälsar till sist våra medlemmar välkommna åter till nästa sommars aktivieter. Se bliderna här!.

 

Klassikerträffen i Lycksele lördagen den 19 Juli 2013.

Klassikerträffen i Lycksele blev denna gång en blöt tillställning .Nu är det tur våra gamm Saabar tål lite regn men det är värre med SAABägarna..!!

Det rullade in lite Saabar allteftersom, några trubbisar och lite nyare 96:or, men även en 99:a gjorde entré på fm.

Totalt  blev det 9 st Saabar som rullade in under den blöta flaggan denna dag.. Vi hade öppnet SAAB shoppen i SAAB tältet , där vi gjorde några små affärer. Men mest fika vi såklart, undertecknad hade ju specialbakat som vanligt..

 På plats på utställningsområdet sågs naturligtvis andra märken bland annat Volvo , Mercedes, Porsche, Opel, Jaguar, m.m. Dessa gick vi runt ett var men dom fick hålla sej på sin kant, vi SAABISAR vill ju inte bli "smittade"….

Så efter en dag i strilade regn blev det prisutdelning och direkt efter den slutade det regna. Är det inte typiskt…

Bilder ses här !

                                                                      Text och foto Johnny Andersson


Ramsele veteranfordonsdag den 13 Juli         

Den 7 Juli hölls årets veterandag i Ramsele och i Norrlandssektionens hörna blev vi 18 fordon av de totalt 320 som slöt upp. Det var för övrigt också besöksrekord för detta arrangemang. Vår längst ifrån boende gäst blev denna gång Ingemar Skalmark från Almunge med en vit Saab 96 V4 från 1972. Bilder från träffen ser ni här:

Weels nat`s norr i Umeå den 29 Juni 

Weels nats i Umeå inleddes med en ordentlig regnskur på morgonen då vi reste klubbtältet men till skillnad från i fjol så slutade regnet falla efter endast någon timme och resten av dagen blev rekordartad ur besökssynpunkt på Noliafältet. Samtliga tillgängliga bilplatser togs i anspråk och till vår lilla hörna ledade sig ett drygt tiotal fordon, däribland en Sonett som var ny för i år.

Några av dessa syntes sedan crousa runt stan på kvällen som dessa bilder visar.

Saabträff på Olofsfors bruk den 15 Juni

Lördagen den 15 Juni arrangerades på Olofsfors bruk en Saabträff av Anders Linné från Norrlandssektionen i samarbete med Stiftelsen Olofsfors Bruksmuseum och naturligtvis ett glatt gäng medarbetare från sektionen. Vi räknade under dagen in 35 deltagande fordon från klubben samt ett tiotal andra gammelfordon från Nordmaling med omgivning.

Förutom mycket snack oss Saabfolk emellan så fick vi gå en tipsrunda med allehanda kluriga frågor, gå en guidad tur på bruket samt fika och titta in i det för dagen iordningställda Saabmuseet .

Tack för ett bra arrangemang! (Löfte gavs om en återupprepning nästa år)

Bilder från dagen finns här!

Bilder från Umeå cityrunda den 6 Juni

Huvudparten av dessa varierande bilder kommer från sektionens kontroll på Röbäck där samtliga deltagare fick möjlighet att visa upp sin skicklighet i att blåsa med blåsrör och små spikpilar.

Bilder Grunkor & Mojänger i Överklinten den 1 Juni

Upptaktsträff i Burträsk den 18 Maj

Lördagen den 18 Maj anordnade sektionen tillsammans med ett folkagäng en uppstartsträff för sommaren och då vi fick ett superfint försommarväder så kunde det inte bli annat än en lyckad träff. Bilder finns här

Det var ca 50 veteranbilar samt ett antal mopeder som dök upp. Saabklubben Norrland var där med ett knappt 20-tal fordon, från tidiga saab 96 till 900 Turbo plus ett par ombyggda bilar, bl. a. en V4 med 16 ventilsmotor och en V4 cab. Samtliga körde en tippsrunda i samhället med varierande resultat. Dagens tipsrundevinnare blev Thomas Törnkvist från Boden.


Kalldrage 2013 i bilder

Lördagen den 23 Februari arrangerades årets upplaga av familjerallyt Kalldrage i Umeå.  Vid anmälningstidens utgång så var ett knappt 40-tal deltagare anmälda men det kom in ett stort antal efteranmälningar så startlistan kom till sist att innehålla 83 startande vilket är rekordmånga. Kung Bore visade sig också från sin allra bästa sida med 5 minusgrader och strålande sol som bilderna visar.


Tävlingen fördelade sig på två etapper med ett fikauppehåll i Hörneå bygdegård emellan. Totalt körde vi 15 mil och det fanns även med ett bankörningstillfälle på Pengfors motorstadion där sugna förare fick köra av sig.
En dikeskörning kunde noteras under tävlingen och den gjordes av Mikael Englund, Umeå med en Volvo Terängbil 304,(Tgb 13). Mikael vann dessutom tävlingen så avkörningen skapade ytterligare ett besök vid prisbordet.
Bästa Saabekipage utgordes av Pär Berglund, Tavelsjö med en Saab 93 på trettonde plats och på sextonde plats ser vi Roger Johansson, Piteå med sin blå Saab sport.


Text Anders Johansson