2 problem, bakluckan och oljeläckage

Forum Modellspecifika forum OG9-5 2 problem, bakluckan och oljeläckage

 • Detta ämne har 7 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2018-02-26 15:50 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #441210
  Tom
  Deltagare

  hej, håller på att fixa upp en 9-5 kombi. har laggt mycket arbete på den under med rostlagning, fixat avgas, bromsar runt om, ja under ser den helt ny ut, men givetvis har jag stött på patrull.
  ska lossa klädseln från bakluckan, har lossat alla plastplugg och de tre plastlisterna runt rutan, men hur lossar jag den från nedre listen som är över torkarmotorn?

  och nu droppar den olja från vänster sida utav motorn, ser ut att komma från över/bakom generatorn, men jävligt svårt att se nåt så jag undrar vad som finns där vid som kan tänkas läcka, packboxa, slangar eller vad?
  vet att det är svårt att svara på men vad kan jag riva bort utan att det blir för avanserat? sitter ju bla ett stort motorfäste i vägen

  #441238

  Kåpan borde bara vara att ”rycka” bort gick fint på min iallafall

  Det kan läcka från oljestickan och vevhusventilation.

  #441252
  Tom
  Deltagare

  hej, ja jag tröttnade på att pilla med luckan så jag slet bort den med våld och den gick inte sönder 🙂
  oljeläckan har tittat mer på idag och nån sa att det kan vara oljetrycksgivaren, och att den satt vid startmotorn, men på den sidan är det tort, stoppade ner telefonen på passagerarsidan och försökte ta bilder, och det blev så klart inte bra, men ser ut att vara oljigt över/bakom generatorn, det kommer 2-3 oljedroppar var 10:e sekund, så det läcker ju flitigt (när bilen är igång) ska se stickan och vevhusvent. hade tänkt uppgradera vevhusvent. om allt annat var bra med bilen,

  #441253
  97sonett
  Deltagare

  en klassiker är tätningar till kamkedjesträckaren, sitter i bakkant på Hö sida av motorn, ovanför generator.
  Det kan läcka rätt rejält där, bara ta loss och byta tredotätning och o-ring.

  #441254
  Tom
  Deltagare

  okej, så då bör jag byta sträckare och kedja med?

  #441255
  97sonett
  Deltagare

  nä, för att byta dessa tätningar så räcker det att man skruvar bort sträckaren och sen återställer den och monterar den igen.

  #441258
  Tom
  Deltagare

  aha okej, om det nu är där det läcker, undrar jag om nån vet nån länk till hur man går tillväga, har aldrig plockat med detta innan, bara haft kamremsbilar, så jag vet inte hur man återställer den, eller demontera/montera, vet inte ens hur den funkar ha ha

  #441347
  Tom
  Deltagare

  okej, har tittat nu och det är torrt runt om sträckaren så där är det inte. hade bilen på plan mark och startade den men såg inga läckor. stängde av och skulle fylla på olja, det pös till rätt bra när jag tog bort oljelocket, fyllde på olja och startade, kom nån droppe under till, men såg inte sa bra. när jag för några dagar sedan hade framänden upphissad så läckte det mer.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.