9-3 2.0t -05 stereo/blinkersljud funkar ej

Forum Modellspecifika forum NG9-3 9-3 2.0t -05 stereo/blinkersljud funkar ej

Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2017-05-04 18:17.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #429238
    Profilbild på Robban
    Robban
    Deltagare

    mors 9-3a strular..
    det hela började med att batteriet inte orkade få igång bilen, en herre hjälpte till med startkablar, han måste kopplat fel för plasten(tjock)runt kablarna smälte, och som mor sa, så fräste det till.. helt otroligt..
    mor köpte nytt batteri.. efter det så funkar inte radion/stereon, och när hon slår på blinkersen så hörs inget ljud (men blinkers funkar)..
    kan kortslutningen slått ut något i boxen ?
    jag kollade de vanliga säkringarna.. verkade hela..
    något mer man kan kolla ?
    /Robban

    • Detta ämne redigerades 2 veckor, 3 dagar sedan av .
    #429261
    Profilbild på Markus_H
    Markus_H
    Deltagare

    Misstänker att AMP1 (slutsteg) under förarsätet är kaputt.

    #429264
    Profilbild på Robban
    Robban
    Deltagare

    okey, kan det finnas en säkring på AMP1 ? vet du ?
    tack för svar
    robban

    #429270
    Profilbild på Markus_H
    Markus_H
    Deltagare

    Självklart finns det nån säkring…kolla manualen 🙂

    #429279
    Profilbild på Robban
    Robban
    Deltagare

    jag har kollat alla säkringar som har med ljud o göra.. alla var hela, tänkte om det fysiskt satt någon på slutsteget.. i manualen tror jag inte det står om någon säkring på slutsteget, eller det kanske det gör.. ska kolla det.. jag får kolla det framöver, bor inte i samma stad som min mor, så det får bli senare.. ska även ta med mig en felkodsläsare och se om den hittar något..
    tack för svar iallafall..
    Robban

    #429281
    Profilbild på Markus_H
    Markus_H
    Deltagare

    Tyvärr är det placeringen som oftast tar död på AMP1, blöta skor och snö som hamnar på det.
    Kommer inte ihåg om det satt en säkring i det men ta ur det och kolla.

    #429296
    Profilbild på Robban
    Robban
    Deltagare

    ok, ijm att det inte bara är stereon utan ljudet till blinkersen också, så tänker jag mig att det finns alltingen en styrbox eller relä som påverkar de båda.. jag ska iallafall se om felkodsläsaren hittar något.. till att börja med..

    #429809
    Profilbild på Robban
    Robban
    Deltagare

    hittade felet idag när jag var förbi min mor, felkodsläsaren hittade ingenting..
    En säkring i motorrummet var kass(Förstärkare System 2, säkring nr 24 – 20A ) bytte och sedan funkade allt.. Mor blev riktigt glad, hon hade pratat med en mek-kille som trodde det var boxen, vilket kunde kosta allt emellan 5-20 000kr..

    säkringen styr: stereon, backsensorerna och blinkers-ljudet..

    tack för tips/ha de gött Markus !

    /Robban

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.