9-5 1,9 tid -09 kraftig dieselläckage som slutar??

Forum Modellspecifika forum OG9-5 9-5 1,9 tid -09 kraftig dieselläckage som slutar??

 • Detta ämne har 0 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2016-11-08 18:51 av .
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #419984
  Vindallergikern
  Deltagare

  Hej, Jag är brydd, rådlös och hoppas på frälsning!

  Har ett ordentligt bränsleläckage som slutar efter ca 1-2 minuter ifrån bränslefilterområdet. Läckaget uppstår när det är kallt och kommer någonstans ovanifrån bränslefiltret, dock oklart varifrån. Filtret är bytt för 8-9 månader sedan och är kontrolldraget, även vattensensorn i botten är tät. Jag lämnade in bilen för felsökning och han hittar inget uppenbart utan att behöva lossa filterhållaren och för att göra detta så måste tanken lossas så då börjar det bli komplicerat rent livspusselsmässigt. Problemet uppstår med lite läckage från +5 ner till massivt läckage vid -1, gissar att mängden är ca 2-3 dl innan det slutar, och det slutar som sagt efter 1 minut. Temperaturen +5 är ju intressant då dieselvärmaren drar igång sitt arbete så matarpump eller bränsleledning för värmaren är ju en misstänkt orsak men jag har för lite koll på diesel, värmare och saab-kombon för att kunna komma vidare.

  Problemet uppstår bara när bilen har stått still 2-3h eller mer, oklart om det temperaturen som påverkar eller om det på något sätt är trycket i bränslesystemet som är orsaken. Man kan ju också gissa att läckan är på retursidan eftersom lågt tryck på trycksidan skulle ge felkoder och ”limp home mode”
  En tanke är ju spricka i rör eller i filterhållare men det borde ju vara en konstant läcka och ”min” slutar ju, den är dessutom massiv första minuten

  En annan tanke är tät tankluftning som skall provas genom start med öppet tanklock..

  Jag famlar som sagt här och undrar om någon har råkat ut för något liknande eller har en fundering?

  Tack på förhand!

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng