900 -92 2.1 lambdan och katten?

Forum Övrigt Allmänt 900 -92 2.1 lambdan och katten?

Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2009-09-14 12:24.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #20788

  sammy
  Deltagare

  Bilen går varken orent eller drar för mycket. Men jag tänkte att det kan inte vara dumt att byta ut dem ändå!

  Grejerna som sitter på är ju 17 år gamla och speciellt lambdasonden är nog inte den renaste. Misstänker att katten inte direkt är så fin som den kan vara. Byter jag ut slutdämparen tillsammans med ovannämnt så kan man nog få ner föbrukningen lite.

  Vad har ni för rekommendationer? jag är helt ny på saab och vet inte vart man kan hitta billiga bra delar. All hjälp mottages.

  mvh
  Sammy

  #145359

  William
  Deltagare

  Det finns andra saker att ekonomitrimma med först tycker jag. Både lambdasonden och katalysatorn hålls inom ganska snäva toleranser hos bilprovningen så jag tror inte det ska vara nån fara.

  Om det är längesen sist så kan du byta luftfilter och tändstift, pumpa några hekto extra i däcken. 900an är lite otacksam luftmotståndsmässigt så den drar lite mer soppa. Men den tar igen det på att den aldrig går sönder 😉

  #145360

  sammy
  Deltagare

  jadå, stift, rotor, fördelare, olja, luftfilter är bytta. Men högre lufttryck var inte en dum idé. Tror jag rockar runt 2.1 bar nu! Pumpar upp till 2.5 och ser om det hjälper något.

  Så du tycker rent generellt att jag inte bör byta kat/slutburk förrän bilen beter sig illa? Den drar runt 0.85 i 110-140. Går det att få ner tro?

  mvh
  Sammy

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng