AKUT! behöver Specifikation till hjulnaven för fälgfräsning

Forum Modellspecifika forum OG900 AKUT! behöver Specifikation till hjulnaven för fälgfräsning

 • Detta ämne har 1 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2015-01-12 15:47 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #24718
  finn
  Deltagare

  Hej!

  Jag har hittat en firma som kan fräsa upp mina EMS-fälgars (Saab 99) navhål till att passa naven på min Saab 900, års 1982. Till detta så behöver jag veta:

  – Vad är diameter på naven på min bil så att vi kan fräsa rätt diameter på fälgen?
  – Hur mycket sticker naven ut från bromsskivan (och alltså in i fälgen) för att bestämma hur djupt vi ska fräsa?
  – Är det samma diameter och djup fram och bak på Saab 900, års 1982?

  Är det någon här på forumet som har stenkoll på det här? Jag har letat lite på internet och där står det bara att det är samma på 99 och 900, vilket det uppenbarligen inte är eftersom fälgarna inte passar. Jag ska försöka ta av hjulen och mäta på egen hand ikväll, men vad är bäst att gå på när man fräser? Det värdet man mäter upp manuellt eller de uppgifter som Saab en gång i tiden har lämnat ut? Firman vill ha fälgarna så snabbt som möjligt så om någon har snabbt svar är jag supertacksam!

  #200872
  finn
  Deltagare

  Jag undrar även hur det ligger till med ET-måttet. På 99an så är ET:45 mm och på 900an så är ET:40 mm enligt tabell. Det innebär väl (om jag har tänkt rätt) att om jag använder 99 fälgar på en 900a hamnar de 5 mm längre in. Vilket skulle minska hjulbredden med 10 mm. Påverkar detta väghållningen något? Bör man använda någon slags brickor mellan nav och fälg?

  Däckdimensionen som används är ju 185/65r15. Men jag har för mig att jag har sett 900or med 165 i däckbredd. Detta borde väl också påverka?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng