Akut felsökningshjälp-inget helljus!

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Akut felsökningshjälp-inget helljus!

  • Detta ämne har 8 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2011-10-02 21:37 av .
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #5041
    cch
    Deltagare

    Har sen en tid tbx inget helljus på min 95a. Inte ens indikatorlampan på instrumentpanelen lyser blått när jag aktiverar helljuset.
    Jag har provat med att byta det stora reläet men inget händer. När jag rör på helljusspaken kan jag höra att det klickar i reläet, 1 gång av 15 kanske.
    Halvljuset funkar som det ska.
    Tacksam för vidare tips

    Mvh

    CCH

    #33030
    phermansson
    Deltagare

    Stora reläet? Finns en ljusvakt eller vad det heter i lådan i motorrummet (ljusrelä). Fick samma fel som du och då hjälpte att göra om lödningarna i den.

    #33036
    micke-srs
    Deltagare

    smörj upp säkringarna, dem har ofta dålig kontakt och funkar då bara ibland

    #33039
    cch
    Deltagare

    Säkringarna är hela och vad jag kan se finns det inga säkringar för just helljuset?
    Ljusvakten, är det den runda porslinsgrejen? Har för mig att den är till halvljuset, jag är nog fel på det..

    Mvh

    CCH

    #33043
    phermansson
    Deltagare

    🙂 Jag läste 9-5, inte 95 🙂
    Så ljusvakten är det nog inte. Däremot har jag samma problem på min 96a. Där letade jag ett tag innan jag kom på det. Spaken är sliten så att spaken måste dras långt mot ratten innan helljuset går på. Först funkade det när jag hade spaken lös. Bände lite i blecken så nu går den även med spaken på plats, fast bara om man vrider ratten så att det inte är en ratteker ivägen. Då kan inte spaken röra sig tillräckligt.

    #30442
    cch
    Deltagare

    @phermansson wrote:

    🙂 Jag läste 9-5, inte 95 🙂
    Så ljusvakten är det nog inte. Däremot har jag samma problem på min 96a. Där letade jag ett tag innan jag kom på det. Spaken är sliten så att spaken måste dras långt mot ratten innan helljuset går på. Först funkade det när jag hade spaken lös. Bände lite i blecken så nu går den även med spaken på plats, fast bara om man vrider ratten så att det inte är en ratteker ivägen. Då kan inte spaken röra sig tillräckligt.

    Jodå, det var spaken som spökade. Hade dock inga bleck att bända o bryta på men det verkade som att om jag skruvade fast hela spakanordningen ordentligt! i rattstången så funkade allt. Det som kvarstår är att indikatorlampan på panelen inte funkar av nån anledning. Lampan är hel.

    Mvh

    CCH

    #33232
    Per-Erik
    Deltagare

    kanske lite jordning av instrumenten i panelen…?

    #33238
    phermansson
    Deltagare

    Gott att det löste sig!

    #33283
    cch
    Deltagare

    @Per-Erik wrote:

    kanske lite jordning av instrumenten i panelen…?

    Ja, det känns bra att kunna köra med tillfredsställande belysning igen, mörkret har ju börjat lägga sig över Skåne mer o mer.

    Joo, det lutar åt det, får lägga till den felsökningen på ”to do-listan” 🙂

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng