Att hitta reservdelar

Forum Övrigt Off Topic Att hitta reservdelar

 • Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2008-03-19 09:12 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17632
  Bengt Åkesson
  Deltagare


  Foto: Pansarmuseet i Axvall

  På min arbetsplats P7 på Revingehed finns en museigrupp för gamla fordon som funnits på regementet men nu gått i pension. En av dessa gamlingar är en pansarbandvagn 301.

  Vagnen stod i många år i Malmö i närheten av den ubåt som finns uppställd vid Malmöhus slott och hade målats ett antal gånger med samma färg som ubåten. Lager på lager…. Alla trodde väl att den skulle förbli där men så var inte fallet. Efter diverse turer så hamnade den så småningom i museigruppen och renoveringen satte igång.

  Efter en tidsödande renovering så var det dags att provköra. Mellan motor och växellåda finns en kraftig drivrem som hade gjort sitt och gick av. Hur hitta en ny? Någon i gruppen kände någon som visste vad firman hette som tillverkat remmen och firman kunde ge tipset om att drivremmen även används till en maskin för att ”förädla” sockerrör. Det lyckades till sist att få tag i två remmar i Australien om jag minns rätt så nu finns det en i reserv också.

  Vad har nu detta med Saab att göra? Jo i styrspakstället på vagnen finns fyra stycken huvudkopplingscylindrar om än lite ombyggda, från Saab m/ä. Jag fick frågan om jag kunde hjälpa till och med hjälp av vår ”gummileverantör” Stefan i Torpshammar som ofta levererar råd och dåd här på forumet, så är det nu dags att renovera dessa cylindrar med nya packningar. Tack Stefan!

  #119514
  benny
  Deltagare

  Trevligt att man sparar gamla klenoder.

  Till o med på Dynapac i Karlskrona har man en grupp som gör iordning gamla vältar.

  Lycka till med spakställs renoveringen!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng