b-motor som skjuter vatten, tips önskas…

Forum Modellspecifika forum OG900 b-motor som skjuter vatten, tips önskas…

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2008-05-25 16:39 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17969
  itbobo
  Deltagare

  Tjenare har en sabb med b-motor (folkracebil, kanske är som att svära i kyrkan på ett sånt här forum….) Vattenpumpen verkar ha gjort sitt nu under vintern så jag har monterat en elektrisk pump på den. Verkar funka jättebra när man bara låter den stå & bli varm på tomgång (har låtit den stå & gå ca 30 minuter några gånger för att se att den kyler osv..) Men så fort man börjar köra & presa på lite så efter en stunds körande börjar den pressa ut allt vatten ur expansionskärlet, precis som den koka fast 100 gånger värre, står värkligen som en ståtlig fontän tills den kastat ut sig allt. Har prövat & byta kylare ifall den skulle krångla samt luftat hur många gånger som helst, det enda jag kan komma på nu är antingen en spricka i toppen eller att blockpackningen gått. Det skumma är dock att det finns inga tecken på vatten i oljan, ryker inte det minsta vitt & det luktar inte heller avgaser ur axpansionskärlet.
  Vad tror ni är det topp eller packning ellar kan det va nått mycket enklare?

  #122114
  matthias r
  Deltagare

  Övertryck i kylsystemet kan även bero på en heltäppt kylare. Har varit ute för detta på en 900 med H-motor och det visade sig genom exakt de symptom som du beskriver.

  #122154
  itbobo
  Deltagare

  Tog komp-test på motorn idag & då upptäckte jag att det verkar ha blivit gängpaj på ett stifft & att någon verkar ha satt ditt en ”insattsgänga”. Kan denna operation medfört att det blivit en spricka i toppen som gör att avgaseran trycker ut i kylsystemet?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng