Bäddsatsen

  • Författare
    Inlägg
    • juli 4, 2005 at 17:24 #12836

      Hej!

      Jag har suttit och klurat över bäddsatsen (som finns länkad under Saabfakta i menyn högst upp på sidan), men hur jag än funderar får jag inte ihop hur det skall se ut. Någon som kan förklara lite mer hur man går tillväga för att vispa ihop sängen när man väl har byggt ihop träbitarna? Eller kanske ett par bilder på hur det ser ut när sängen är uppbyggd? Vad är förresten ett baksäte av “halvkombityp”? Jag blir inte klok på det här!

        juli 4, 2005 at 18:13 #87682

        Har tyvärr inte längre någon bil som jag kan illustrera med.

        Kanske behöver detta stycke modifieras?

        “Lägg in baksätets ryggstöd och sittdyna. Lägg först in ryggstödet med nederdelen bakåt. Lägg därefter in sittdynan med bakänden först och se till att sittdynans trälist passar urtaget på stödet.”

        Tanken med denna bäddsats är att du lägger benen i bagaget. Annars finns det ett alternativ där man vänder på stolarna bak och fram och kan på så sätt utnyttja stolarna som liggytan. Just i detta fall vet jag ej om de hamnar i nivå med övriga “sängen”.

        Jag gjorde beskrivningen för kanske 7-8 år sedan, och detaljer har fallit i glömska.

        Med halvkombi menas ett baksäte som gick att fällas med hjälp av gångjärn för att snabbt göra om bilen till en halvkombi. (årsm 1970)

          juli 4, 2005 at 23:44 #87683

          Om jag inte har fattat fel nu, måste man alltså plocka ur baksätet och sedan stoppa in det igen, ovanpå brädbitarna och med ryggstödet åt motsatt håll mot hur det egenligen sitter? Är det en enkel manöver, eller kräver det lite trixande? Är det bara att fälla fram ryggstöden på framsätena, eller måste man göra något annat för att få dom ur vägen? Tanken på att styra om bilen till en säng är faktiskt rätt lockande, men då får det ju inte vara hur kvinigt som helst.

          Är det bökigare att plocka ur och i baksätet än vad det är att vända på stolarna? Jag har aldrig gett mig på någon dylik operation.

          Tack för svaret!

        • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.