Bakluckelås

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Bakluckelås

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2007-01-19 00:11 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15439
  christopher h.
  Deltagare

  Hej vänner!

  Låscylindern saknas till bakluckelåset på min 95:a årsmodell 1978. För att ingen ska komma in i bilen och rota brukar jag ta med mig hela låsvredet till bakluckan och det är ju inte så roligt. Jag har kollat på en hel del skrotar efter ett reservvred med låscylinder till 95:ans baklucka men det verkar vara ett hopplöst projekt.

  Mina frågor är följande, vet ni hur låscylindern är tänkt att blockera bakluckans låsvred när cylindern är låst? I mitt vred har jag bara ett hål där cylindern ska sitta.

  Är det möjligt att plocka bakluckelåsvredet till en 96:a och ta ut cylindern från det låsvredet och mickla in det i mitt befintliga låsvred till 95:an?

  Hälsningar från Christopher som hoppas få en låsbar baklucka i framtiden!

  #102113
  v4knas
  Deltagare

  Hej sitter i samma sits har en -76 har letat vad jag förstår finns det minst två olika låscylindrar om det är årsmodell anpassat vet jag inte har haft två olika hoppas även jag på någon hjälp mvh jonas

  #102129
  wendan
  Deltagare

  jag kanske kan hjälpa till har hållit på en del med gamla lås men det kräver att man har en komplett hantag till en 95a

  #102138
  christopher h.
  Deltagare

  Tackar, hjälp uppskattas! Jag har handtaget men låscylindern är bortplockad från handtaget av en tidigare ägare. För någon dag sedan plockade jag låsmekanismen inkl. cylinder från bagagevredet på en 96:a med förhoppningen att det kanske skulle gå att flytta över cylindern till mitt 95-handtag, tänkte att SAABingenjören kanske haft en standardcylinder som de utgått från i sitt designarbete. Är överflyttningen av cylinder möjlig?

  Mvh
  Christopher

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng