Behöver åsikter…

Forum Övrigt Off Topic Behöver åsikter…

Detta ämne innehåller 4 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-02-13 12:21.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12210

  krister k
  Deltagare

  Hej! En liten historia:

  30-årskalas! Tjoho å klackarna i taket! Och vilken spännande present, en hemlig resa med en kul aktivitet!

  Måndag morgon. Han åker till jobbet som vanligt. Har precis stämplat in när hans bror knackar honom på axeln.
  -Du får stämpla ut igen. Vi ska åka en sväng…

  Sagt och gjort, han stämplar ut och sätter sig i bilen. Målet för resan visar sig vara Karlskoga och racerbanan Gelleråsen!

  Han skulle få vara ”Racerförare för en dag”!!! Perfekt, för killen är verkligen motorintresserad.

  Dagen började med en genomgång av regler och tips; ”…hög fart ut på start & målrakan är viktigt…” osv…

  Så var det äntligen dags att sätta sig i bilarna!

  Varv på varv avverkades, han ökar farten lite mer för varje varv.
  Så plötsligt är farten lite för hög i sista kurvan före start & målrakan! Bilen understyr kraftigt, men han håller sig kvar på banan. Problemet är att det stod 4-5 koner utställda i ytterkurva av någon anledning. Han kör över de yttersta konorna, men märker inte av något speciellt, inget skrapljud under bilen, som skulle kunna tyda på att nåt fastnat under bilen. Han kör vidare.

  Han hinner köra två varv innan han blir invinkad i depå. Möttes av en något surmulen instruktör.
  ”-…onödiga utgifter… ” hör han instruktören mumla medans han plockar av sig hjälmen.
  Tittar på bilen och ser att kofångaren har släppt i fästet på ena sidan och vikt in sig under bilen. Mekanikerna tejpar upp kofångaren igen, så är bilen redo för rejs igen.

  Väl hemma igen efter en kanondag, dags att gå å sova, jobb imorrn.

  Efter två veckor kommer ett handskrivet inbetalningskort på ca 3600:-. I ett bifogat brev står det att en ny kofångare har införskaffats och lackerats.
  ”Jaha” tänker han, ”kan de inte skicka en specifierad faktura så finns det ingen ny kofångare heller”.

  Inbetalningskortet föll i glömska, men efter ett tag dök det upp en påminnelse. Även denna ospecad.

  Sen kom det påminnelser med jämna mellanrum. På näst sista påminnelsen satt det en liten fin etikett, om något inkassobolag.
  ”Ok, jag talar med dem om de hör av sig”, tänkte han. Men det kom inget från nåt inkassobolag.
  Det dök upp en TILL påminnelse, som var specad ”Tillägg till motordag”. OCH ett ”hör av dig till oss”.

  Han mailade till dem och funderade vad han skulle betala, och undrade om det fanns någon dokumentation om någon ny kofångare.
  Svar:
  ”Angående kostnaden så är det den vi har haft”.

  Det skickades ett antal mail fram&tillbaks, där ”Instruktören” hela tiden försökte få fram ett erkännande om den sönderkörda kofångaren från den nu mkt konfunderade 30åringen.
  ”Vadå, behöver de ett erkännande nu helt plötsligt?? Vad har de då skickat ut dessa fakturor på för grunder??? Kan det vara så att de missade att det ska skrivas nån typ av skadeanmälan på plats, eller nåt…”

  Han skickade ett sista mail, som ifrågasatte grunderna för fakturautskicken, men har till dags dato inte fått nåt svar från detta.
  Däremot fick han ett brev från inkasso härom dagen, som han ringde upp direkt och informerade om de ospecade fakturautskicken.
  De skulle ringa upp ”Instruktören” och prata med honom.

  Idag ringde de upp från inkasso, de hade fått en specifikation på en inhandlad kofångare av ”Instruktören”.

  ”Jaha, men då fanns det ju på papper… Varför har inte jag fått detta då..??”
  Misstankarna om bluff&båg blev ju inte svagare efter detta plötsliga uppdykande av papper…

  I och med att inkasso är indragna är summan nu uppe i över 4000:-.
  Hade det inte varit enklare att istället skicka papprena direkt till den påstått betalningsskyldige istället för att gå via inkasso??
  Den här killen ”som historien handlar om” är ingen oärlig person, han vill bara att allt ska gå rätt till väga.

  Nå, vad tycker/tror ni? JAG tycker att företaget har skickat fakturor utan ”torrt på fötterna”…

  /Krister K

  #84752

  anonymous
  Deltagare

  Brukar inte arrangörer av sådana här aktiviteter vara försäkrade mot sådana insidenter? Jag tycker nog som Krister att detta verkar vara skumt.
  Kan han inte gå ut med vilken arrangören är så vi slipper att anlita företaget framledes ty det verkar oseriöst?
  Fakturor kan handlas i vilken Konsumaffär somhelst om det är till det inkassoföretaget hänvisar till. Jag skulle nog kontakta den lokala konsumentvägledaren för rådgivning i fallet.

  #84753

  Martin
  Deltagare

  Jag fick en motordag på Gelleråsen som 40-årspresent. Det var himla kul, men instruktörernas skräckhistorier om de ekonomiska följderna av eventuella vagnskador klingade i öronen under dagen. Det fanns en sorts självrisk på 10kkr vid större skador.

  I samband med att jag följde upp dagen med att ta racinglicens, träffade jag en av ”förarkollegorna” från motorsportdagen. Han berättade att han hade råkat ut för en skada och jag lade inte direkt det hela på minnet, men nu kommer jag ihåg att han nämnde något om att det plötsligt dök upp ett inbetalningskort som han undrade över. Jag vet inte hur det gick sedan, men det verkar finnas en parallell.

  Jag tycker att du åtminstone kan begära en specifikation på delar och utfört arbete.

  #84754

  kaparn
  Deltagare

  Hej!

  Jag tror att din vän har ganska gott utgångsläge för en tvist eftersom den enda orsak som jag kan komma på att inte skicka ut en specad faktura är att försöka komma undan skatt. Antingen så har dom lämnat bort jobbet och fått kvitton som dom vill använda i sin egen bokföring vilket är fel eftersom det inte är dom som står för kostnaderna. Eller dom har köpt nya delar och monterat själva och vill införliva kvitton för inköp i böckerna, samma sak där. Tredje allternativet är att dom har gjort jobbet själva med egna beggade reservdelar och vill ha in svarta pengar.
  Hur som helst så ska man ha en faktura på vad som är gjort vare sig man kräver det eller ej. Att inte lämna ut papper ens efter påstötning verkar lite ljusskyggt.

  Mvh.

  Hasse

  #84755

  stefan
  Deltagare

  Sen måste man naturligtvis fundera över hur det hela är upplagt, oavsett hur de är försäkrade eller inte så ska man naturligtvis upplysas innan om man är personligt ansvarig eller inte för eventuella skador. Det torde ingå i eventuella papper man får innan isåfall och finns det inga sådana ska det ju tydligt framgå att det finns en muntlig genomgång om detta. Att bara skicka en faktura efteråt går ju inte hur som helst. En faktura kan se ut hur som helst även om man kan vilja ha den specad. En faktura är en laglig fodran och läget blir ju inte bättre om man struntar i den bara för att man anser att man har rätt, det går inte heller.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng