Besiktnings elände

Forum Övrigt Off Topic Besiktnings elände

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-04-08 10:18.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15835

  kortnos
  Deltagare

  Var in besiktningen med min gamla bruksbil i går. Hela vintern har jag stadigt bytt ut trasiga grejor o gjort några vändor med rejäla rostlagningar ( o allt i den heliga lågbudgetens anda)

  Så då tänkte jag nu kan väl endå dom inte hitta så mycket fel. Har haft bilen i fem år och bara ett år har hon gått igenom utan anmärkningar (det var förra året o fråga mig inte varför hon klara sig då)

  Hade förberett mig för en hel önskelista med bromsarna då dom inte är helt kry o handbromsen tar bara på ena sidan.

  Dagen innan kollade jag att alla lysen funka, fick byta en postionslampa o då påminde min kära bil att man inte ska rota i elkablar. Jag har haft ett problem att det blir strömgång i rattstången, så när jag blinkar vänster går vinderutetorkarna igång, nu satte det problemet igång igen, fast nu gick dom hela tiden. Även när man vridit av moton 🙂 nåja deet gick till sig o var som borta när jag skulle besikta igår

  På besiktningen så drällde det av bilar med L, M, N, O som första bokstav. Hela det sena 80 talet var där o besikta med mig. Det var lite proletärbils möte. Skönt att man inte är ensam med att envisa sig med en gammal bil. Det är manligt med förgasare på sin bruksbil o katalysatorer är för mesar och miljövänner 😀

  (SKÄMT så skapa ingen tråd om fördelen med katalysator)

  killen som undersökte bilen var samma kille som gjorde ombesiktningen på min TT saab=) Men iallfall han gick runt o rota, tryckte in en massa siffror på sin handdator o såg bekymmrad ut, han slog bra länge med sin vassa yxa överallt. Ha ha på den här bilen hittar du inte rost tänkte jag….omöjligt som jag har slitit för dölja all rost . Men så är han en yrkesman så han lyckades han hitta ett ställe jag trodde var kärnfriskt (var det iallfall för två månader sen) han hugg fram ett fint hål, ett stort dessutom, på FEL ställe, nej Tvåa faaan, sen så var det läckande stötdämpare fram. Han anmärkte på en rad olika ställen, han såg lite brydd över mitt avgasystem som inte är bytt en enda gång under tiden jag haft den, okej jag har just bytt bakburken o det är egentligen en framburk som är modiferad för passa bak. Billig lösning som kostade mig två rörklammer på macken, en lösning i min smak (nödlösningar är bra lösningar som sitter tills bilen skrotas eller för alltid)

  sen så rota han vidare
  Skivorna bak var inte alls bra tvåor, tvåor överallt faaaan. Sen så var en styrled som var mindre bra. Efter det så tog han bilen för en tur till den riktiga skräckkamaren, BROMSPROV det är nu dom hittar saker. Så jag skyndade mig till kaffemaskinen för lugna nerverna, dyrt dyrt jag komer får bo under den där bilen. Av allt jag vill lägga stålar på så är inte volvon en av dem, dricker hellre öl o köper onödigt bråte till TT saaben.

  Han kom tillbax så nu förberrede jag mig för höra hur farligt bromsarna är o att allt måste bytas, fixas, djävlas, gå av, rosta fast….

  ”Det var bara inre styrled som behövs bytas” säger karln

  Jag höll på ramla i golvet. 😮 ”Så allt annat klara sig?” frågade jag

  ”Ja” o så fick jag lappen alla dom där otäckheterna låg på bra att veta listan,
  Tack gode gud för att dom har en hög bedömmings skala på tvåor :applause:
  ha ha, det är alltså nästa års huvudvärk, nästa års tvåor alltså inte årets budget. Yes jag har råd med öl, kvinnor o tvåtaktare denna månad med

  hade det inte varit för det där leden så hade bilen gått rakt i genom, det tycker jag är ganska bra för en tjugo år gammal ”brukstraktor” med 37 000 mil på mätaren

  #105020

  anders dahl
  Deltagare

  Min 900s fick rent papper 46000mil på mätarn!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng