Blyertsmetoden?

Forum Övrigt Allmänt Blyertsmetoden?

Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-05-12 16:28.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12602

  anders milton
  Deltagare

  Hej alla!

  Jag gissar att det är fler än jag som har sett Bosse Bildoktorns blyertsmetod för att slippa skrikiga bromsar. Jag har problem (eller hade problem i höstas, men bilen har stått sedan dess) med att det skriker när jag kör, och det verkar vara frambromsarna och inte medpassagerarna som skriker.

  Har inga anti-skrikplattor och undrar om blyertsmetoden är ett fullgott alternativ, eller om Bosse talar i nattmössan.

  För er som inte vet vad blyertsmetoden går ut på så borrar man några hål i bromsbeläggen och stoppar dit blyertsstift som då smörjer så att man slipper tjut och skrik.

  MVH

  Anders Milton

  #86761

  Martin
  Deltagare

  Blyertsmetoden har jag missat.
  Jag smörjer baksidan sparsamt med koppar eller aluminiumfett och har hittills inte haft problem med skrikiga barn förlåt belägg..

  #86762

  Blyertsmetoden har jag missat.
  Jag smörjer baksidan sparsamt med koppar eller aluminiumfett och har hittills inte haft problem med skrikiga barn förlåt belägg..

  Hur mycket och vart på baksidan skall jag smörja för att barnen skall tystna ?

  Vad är att föredra koppar eller alu fett ?

  #86763

  Martin
  Deltagare

  Att ge barnen smörj är förbjudet enligt lag…

  Kopparfett eller aluminiumpasta är i de flesta fall en smaksak.

  Saxar ur Biltemas produktbeskrivningar:

  Aluminiumpasta
  Montage- och skruvförbandspasta med aluminiumbas för höga temperaturer. Innehåller små aluminiumpartiklar tillsammans med finfördelad talk och grafit. Rekommenderas särskilt där närvaron av koppar inte är önskvärd p.g.a. risken för elektrolytisk korrosion eller vid närvaro av kemikalier som reagerar med koppar. Antikärvmedel. Förhindrar fastbränning och fastrostning orsakade av höga temperaturer på t.ex. avgassystem. Förhindrar korrosion. Tål temp. från -35 °C till +1100 °C. Innehåll 100 g.

  Kopparpasta
  Antikärvmedel. Förhindrar fastbränning och fastrostning orsakade av höga temperaturer. För tändstift, hjulbultar, avgas-, och bromsdetaljer. Tål temp. från -35 till +1100 °C.

  Gåta:
  Hur kan kopparpasta plus aluminiumpasta bli något som representerar kristendom? (Långsökt, jag vet, men att öva hjärnceller är bra för skallen)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng