Bromsproblem 96 1964

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Bromsproblem 96 1964

 • Detta ämne är tomt.
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #467016
  Isak 2T
  Deltagare

  Hej! Är ny när det kommer till att mecka saab, och har nyligen köpt mig en 1964 96a med självjusterande bromsar fram. Efter renoveringen så får jag ej upp trycket i systemet, utan måste pumpa flera gånger. Detta trotts att jag luftat runt om ett flertal gånger. Någon som varit med om liknande? Kan man ha montera ihop frambromsarna fel på något sätt?.

  #467021
  marcus berger
  Deltagare

  Har du justerat upp bromsarna bak så att beläggen ligger tight mot bromstrummorna?

  #467024
  Isak 2T
  Deltagare

  Jag har justerat såpass att backarna ligger an runtom, även i fram. Känns som att luft tränger in i systemet någonstans ifrån, men kan inte hitta några läckor..

  #467057
  maralg
  Deltagare

  Renoverade precis mina bromsar på min 64a. Jag gjorde enligt följande och det vart bra:
  Ta två tomma petflaskor och fyll på med bromsolja så slangarna du sedan fäster på luftnipplarna ej suger i sig luft. Det är viktigt att lufta hö och vä bak samtidigt och därefter hö vä fram samtidigt. Börja som sagt med bak och tryck ned bromspedalen ( inte ända in) snabbt och släpp upp långsamt när nipplarna bak är öppna. Pumpa flera gånger tills det ej kommer bubblor i slangarna. När det ej gör det, tryck ner pedalen till halva och stäng därefter nipplar bak. Gör samma sak fram nu så bör det funka. Är det fortfarande inte ok suger bromssystemet säkert in luft i någon av dina kopplingar. Men detta borde synas då det även kommer ut olja då du pumpar på pedalen.

  #467230
  Isak 2T
  Deltagare

  Tack för svar, lyckades efter mycket om och men få ut tillräckligt med luft för att det ska gå att besikta, men misstänker att någon luftficka är kvar någonstans då pedalen tar högre andra ”pumpet”.

  #467252
  marcus berger
  Deltagare

  Sånt får man ibland leva med😉 grattis till besiktningen👍

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.