Brytarlöst tändning

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Brytarlöst tändning

Detta ämne innehåller 5 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2015-12-08 21:49.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #375657

  olle d
  Deltagare

  Jag monterade precis ett Accu spark brytarlöst tändsystem på V4:an. Det känns som motorn går lugnare och jämnare, dessutom så känns det som att den är mer dragvillig på högre varv. Det var busenkelt att montera och skall tydligen ha positiv inverkan på bränsleförbrukningen också – det får väl framtiden utvisa. Bäst av allt var att tändmodulen plus en högeffekttändspole levererat till dörren endast kostade ca 650 kr – var inte dessa system rätt mycket dyrare förr…?

  #376170

  olle d
  Deltagare

  Jag var nog lite för snabb med omdömet om detta. Det visade sig att det gav små irriterande ryckningar vid jämn belastning. Jag trodde det kunde justeras bort, men icke. Nu sitter brytarna på igen och bilen går som den skall. Har andra haft problem med brytarlösa tändsystem….?

  #376175

  hup213
  Deltagare

  Hej Olle!

  Du bytte väl tändkablar tillsammans med tändsystemet? Brytarlösa tändsystem är känsligare på den punkten än nig-och-kuta runt-systemen.

  Pelle i Härnösand

  #376188

  Janne Hagnell
  Moderator

  Och tändstiften bör man också byta. Eller är systemet till salu nu..?
  😉

  #376294

  olle d
  Deltagare

  Tändkablarna byttes för ca ett halvår sedan, så de är nästan nya. Samma för tändstiften. Jag får ett nytt system skickat så vi får se om det funkar bättre…

  #382827

  olle d
  Deltagare

  Tänkte bara uppdatera denna post lite – det verkar som om det brytarlösa systemet är rätt känsligt för slitna fördelare. Jag upptäckte att min var rätt glapp i rotoraxeln så jag bytte den till en bättre begagnad. Nu funkar det brytarlösa systemet klockrent med jämn och fin tomgång och inga ryckningar vid något varvtal eller belastning. Som Ed China på Wheeler dealers brukar säga – ”result”!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng