Bygger om lite på hemsidan

Forum Klubbinformation Styrelsen informerar / Hemsidan Bygger om lite på hemsidan

 • Detta ämne har 9 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2016-10-20 12:59 av .
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #419157
  Jonathan
  Deltagare

  Om ni tycker det ser lite konstigt/annorlunda ut på vår hemsida och forum just nu så är det inget att oroa sig över. Jag håller på att bygga om utseendet på vår hemsida lite. Nu kommer hemsidan snart att fungera desto bättre med både mindre (mobiltelefoner) och större skärmar. Mer information följer i denna tråd.

  #419165
  Janne Hagnell
  Moderator

  Så bra! Just nu kan jag tex inte välja vyn ”Mina inlägg med flest svar” (som jag använder rätt mycket), men det kanske återkommer?

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #419166
  Jonathan
  Deltagare

  @janne-hagnell det var konstigt. Du menar denna sida va? https://saabklubben.se/forum/visa/mina-inlagg-mest-svar/ Den fungerar för mig. Vad händer när du besöker den?

  #419174
  Janne Hagnell
  Moderator

  När jag går in på Meny/Forum kan jag bara välja Inlägg sedan senaste besök, Senaste inlägg och Ämnen utan svar.

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #419176
  Jonathan
  Deltagare

  Menar du menyn allra högst upp (ovanför ”Svenska Saabklubben”)? Besynnerligt. Den styrs av en funktion som inte ska påverkas av bytet av tema.

  Oavsett vad, jag har lagt in ”Mina inlägg med flest svar” direkt under ”Forum” i den vanliga menyn (under ”Svenska Saabklubben”). Fungerar det? Någon annan sida som jag ska lägga in där när jag ändå är igång? 🙂

  #419179
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Ser inte menyn längst upp.

  /B

  #419187
  Jonathan
  Deltagare

  Pratar ni båda om den mörka menyn ovanför ”Svenska Saabklubben”?

  screenshot-saabklubben.se-2016-10-19-20-38-09

  Den menyn ska inte synas. Det är en del av adminpanelen, som användare med högre behörighet (administratörer, moderatorer osv.) enbart ska ha åtkomst till. Den innehåller funktioner som vanliga användare inte ska behöva åtkomst till. Vill minnas att jag, vid det tidigare bytet av forum, möjliggjorde den övre menyn som en ”snabbfix” för att möjliggöra de funktioner som saknades då (som jag inte kunde lägga in under den nedre menyn).

  Om möjligt så låter jag gärna det vara så att användare med högre behörighet enbart har den övre menyn och att de funktioner som ni behöver/vill ha läggs in i den under menyn. Det blir mer rätt och riskerar inte att orsaka fel i framtiden. Vad är det för funktioner eller sidor som ni har använt er av i den övre menyn?

  Bilagor:
  #419190
  Jonathan
  Deltagare

  Har lagt in två nya funktioner på vår hemsida/forum idag.

  – En liten allmän chatt. Den visas längst ner på högersidan här i forumet och är tänkt att användas för enklare konversationer. Lite som den chatt vi hade i det förr-förra forumet. Tänk på det som skrivs i chatten är synligt för alla (inloggade) användare, så skriv inget känsligt där. Men om chatten funkar och uppskattas så kan vi nog utveckla det vidare. Tror det kan bidra till en mer (synlig) aktivitet i forumet.

  – Facebook-inloggning. När du loggar in på Saabklubbens hemsida så kan du välja att göra det med ditt Facebook-konto och då även koppla detta konto till din användare hos oss. På detta sätt är du inloggad hos oss när du är inloggad på Facebook (vilket många är rätt så oavbrutet). Här är vår inloggningssida: https://saabklubben.se/wp-login.php?redirect_to=https%3A%2F%2Fsaabklubben.se%2F. Meddela mig gärna om denna funktion inte fungerar som förklarat, jag har själv inte kunna testa den (använder inte Facebook). Men vi kör exakt samma funktion på SaabsUnited så det borde fungera.

  #419202
  Janne Hagnell
  Moderator

  Så här ser det ut nn när jag klickar på Meny i svarta fältet. Mina inlägg med mest svar har alltså tillkommit nu, tack för det!
  Noterade att när man väljer Nya inlägg sedan senaste besök så får de inte längre blå markering för olästa och vit för lästa, men det är ju inget riksviktigt.

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  Bilagor:
  #419206
  Jonathan
  Deltagare

  Ah, du pratade om den mobila menyn? Ja, det hade jag ingen tanke på. 🙂 Men ja, det är den nedre menyn av de menyer som jag skrivit om här.

  Ja, den blåa markeringen av olästa forum/ämnen har jag tagit bort. Det var en funktion som orsakade väldigt mycket belastning i vårt system (varje oläst forum/ämne måste sparas för varje enskild användare) och man kan se vad som skett sedan senaste besök under ”Forum” och ”Inlägg sedan senaste besök”.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng