Demontera och renovera mätare

Forum Modellspecifika forum Sonett Demontera och renovera mätare

 • Detta ämne har 2 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2013-07-10 10:19 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #7685
  emul
  Moderator

  Sitter just med hastighetsmätaren till fars Sonett III. Har köpt konverteringsklistermärke från Jensen till km/h istället för mph (prydligt som vanligt!!) och försöker demontera mätaren. Testade med en skräpmätare först och lyckades då med axiellt drag i nålens centrum dra ur nålen och få bort tavlan. Har nu tagit i ordentligt på den ”riktiga” mätaren också men lyckas inte få loss den. Har någon nåt tips?? Det går inte att hålla emot på riktigt eftersom det inte går att skruva ur innanmätet som det gick på den andra – på denna sitter de skruvarna BAKOM tavlan………..

  En annan fråga är också själva mätandet. Den mäter ju i miles..kan man på något rimligt besvärligt sätt konvertera den till km?

  #56937
  emul
  Moderator

  Löste det ena…med tång gick det att lossa skruvarna bakom tavlan och sen gick det att hålla i den där magnetiska mojängen och vrida loss nålen. Mycket lättare än att dra!! Ev konvertering av mätningen kvarstår dock..fast det är ju inte så viktigt. Egentligen.

  #57488
  emul
  Moderator

  viewtopic.php?f=8&t=7488

  Tips om återmontering av nålen jag hade behövt direkt! 😉

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng