Demontering och återmontering av framruta….

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Demontering och återmontering av framruta….

Detta ämne innehåller 7 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-07-31 20:14.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16439

  Per-Erik
  Deltagare

  Är det någon i mina hemtrakter som är en hejare på att plocka ur och sätta i framrutan på 96:a? Jag skulle behöva lite hjälp vid tillfälle, om det är någon som har lust/ork/tid – kaffe, eventuell luch/middag ingår naturligtvis 🙂

  #109719

  olof mogren
  Deltagare

  Är man lite händig gör man det själv. Plocka bort ”låslisten” som sitter intryckt från utsidan i rutans gummilist. Sedan trycker du ut rutan från insidan. Har man någon som står utanför och tar emot, är det bra. Annars får man ha någon vaddering så rutan inte förstör saker när den lossnar. Sätt sedan på listen på nya rutan. Lägg i ett tjockt snöre i spåret i listen som ska fast i bilen. Lägg också en sträng såpa eller liknande i spåret, så det löper lättare. Håll sedan rutan på plats (utifrån). Än en gång är det bra om någon står utanför och håller ner rutan, medans en från insidan drar i snöret och låter listen falla runt plåtkanten. Sen är det bara att trycka i låslisten från utsidan.

  #109731

  jacob
  Deltagare

  Min erfarenhet är att det aldrig kan bli för halt. Jag brukar formligen dränka listen i diskmedel vid både i- och urmontering.
  /J

  #109735

  Per-Erik
  Deltagare

  Jo, jag vet också i teorin hur man ska göra, det är bara så att båda gångerna jag provat göra det själv så har jag lyckats spräcka rutan… Det gör att jag känner mig lite smånervös, eftersom jag gärna vill behålla orginalrutan i min jubbe i ett stycke och inte behöva försöka hitta en ersättningsruta till den…

  #109770

  pelleturbo
  Deltagare

  Om du vill ha ut rutan hel så köp ny gummilist och så tar du en vass kniv och skär listen jäms med rutan så rutan blir fri från gummilist så får du lättast ut rutan hel.Vindruterna spricker lätt för att de är laminerade nästan omöjligt att få ut hela.

  #109771

  Per-Erik
  Deltagare

  ok, bra tips – jag har redan en ny gummilist, så det kan jag göra! Tackar!!

  #109774

  pelleturbo
  Deltagare

  Jag lärde mig det när jag hämtade en ruta på skroten för många år sedan!!

  #109775

  lelle f
  Deltagare

  Nja , jag har plockat ut en hel del framrutor på två-takt och V4 och aldrig lyckats ha sönder nån . Tar man bara det lungt så är det inga problem , dom håller för rätt mycke . Börjar man pilla lite i hörnet inifrån samtidigt som man trycker så kommer dom snällt , men om du ändå ska byta list så skär du .

  Hur som helst …Lycka till och ta det vackert …

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng