det börjar dra ihop sej mot ventiljustering på H

Forum Modellspecifika forum OG900 det börjar dra ihop sej mot ventiljustering på H

Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2009-10-03 18:16.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #20868

  mook
  Deltagare

  jaop, nu till helgen ska alltså äntligen grejorna plockas ner och skickas på lättning/planing/omslipning, och i och med detta skall ventilerna justeras in efter den nya kammen, så precis när jag satt mitt uppe i emailandet till dom inblandade firmorna så slog det mej, jag kan INGENTING om ventiljustering.
  Jag hade iofs en chans att lära mej för ett par år sedan men det var roligare att tramsa och leka bort tiden istället… :doh:
  Men men, så det som krisar; jag hade tänkt skicka toppen till ett ställe som får göra både planing och ventiljustering, men, jag har ju ingen lust att vänta tills jag har fått tillbaka min kam, (här börjar jag fatta att jag inte har en susning..), kommer dom behöva kammen för att schimsa in ventilerna?
  Sen, tänker jag ett snäpp till, kan dom överhuvudtaget göra justeringen på en lös topp, måste inte allting sitta ihop för att man skall kunna vrida runt motorn och ställa ventilerna en och en??
  Det är minst sagt INTE aktuellt att köra in bilen till firman, då den är avställd.
  Åker jag alltså på att köpa schims själv ( för dyra pengar :sick: ) och dessutom bevitna den möjliga katastrofen om jag försöker göre detta själv??
  Hjääääälp meeej….. :crying:

  #146089

  Lustgasen
  Moderator

  Nja toppen behöver inte sitta på motorn för att shimsa in, däremot måste givetvis kammen och överfall och rubbet sitta på toppen för att kunna shimsa in den.
  Motortrimmar-firmor brukar ha shims i olika dimensioner så det tror jag inte du behöver göra.

  #146166

  mook
  Deltagare

  ok, tackar för hjälpen!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng