Diverse Saabo-frågor

Forum Övrigt Allmänt Diverse Saabo-frågor

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2007-07-31 18:26 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16447
  phermansson
  Deltagare

  Har nu hämtat hem min byggsats Saabo och har börjat röja och fundera lite. Skicket kan närmast beskrivs som en begagnad byggsats, problemet är att ritningen saknas.
  Det som jag funderar på först och främst är hur chassi och kaross sitter ihop. Har några olika plåtbitar, några har jag räknat ut hur de ska sitta men inte alla. Någon som har ritning eller bilder?
  Har inte hittat några dörrgångjärn, någon sam har liggande? (optimistiskt jag vet 🙂 )

  #109768
  peo
  Deltagare

  Vad menar Du med ”Byggsats Saabo”? Är det en ej använd byggsats? Mot slutet av tillverkningen såldes, vad jag förstår, överblivna komponenter i form av byggsatser. Är det en sådan byggsats?
  Själv har jag köpt en helt komplett Saabo i orginalskick. Den är dock försedd med gasolkamin. Såldes verkligen Saabo med kamin som nya?
  Jag är intresserad av att följa Ditt arbete med byggsatsen. Du fotograferar och dokumenterar väl alla steg i uppbyggnaden?
  Själv skall jag gå försiktigt fram eftersom orginalskicket är såpass bra. Möjligen att jag frilägger chassit för ett rejält rostskydd.

  #109769
  phermansson
  Deltagare

  Det både var och är en byggsats 🙂
  Den såldes från början som en byggsats då det är en av de sista vagnarna. Chassit, som är ganska nylackat, ser inte ut som på andra Saabo’s. Även inredningen är annorlunda, min har diskbänken mitt emot dörren tex.
  För några år sedan skulle vagnen renoveras och plockades ned i bitar, men det blev inte mycket mer gjort än att chassit lackades. Vagnen har sedan stått några år och jag ska nu försöka plocka ihop bitarna.
  Självklart tar jag mycket kort 🙂
  Håller också på att samla fakta till en Saabosida som ska bli en del av den nya hemsidan.
  Kamin, nej det tror jag inte var original. Men det är nog ingen Saabo som är den andra lik, dels byggdes de olika från början, dels har många byggt om sina vagnar under åren. Det fanns vattenburen värme som tillbehör, en brännare bredvid gasoltuben och ett element inuti (såg ut som de i en gammal buss).
  Kolla Bakrutan 2-2006, Classic Motor Album nummer 7 och http://www.uksaabs.co.uk. Glöm inte Östgöta Saabklubbs sida, länkar finns i en annan Saabotråd.

  Edit:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/SAABO
  http://www.infernomaster.com/saabo.htm
  http://www.saabhistory.com/category/saabo/
  http://www.ostgotasaabklubb.com
  http://www.ostgotasaabklubb.com/saabotraff.htm
  http://www.ostgotasaabklubb.com/saaboinf.htm

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng