Diverse Saabo-frågor

Forum / Övrigt / Allmänt / Diverse Saabo-frågor

Forum / Övrigt / Allmänt / Diverse Saabo-frågor

  • Författare
    Inlägg
    • juli 30, 2007 at 18:11 #16447

      Har nu hämtat hem min byggsats Saabo och har börjat röja och fundera lite. Skicket kan närmast beskrivs som en begagnad byggsats, problemet är att ritningen saknas.
      Det som jag funderar på först och främst är hur chassi och kaross sitter ihop. Har några olika plåtbitar, några har jag räknat ut hur de ska sitta men inte alla. Någon som har ritning eller bilder?
      Har inte hittat några dörrgångjärn, någon sam har liggande? (optimistiskt jag vet 🙂 )

        juli 31, 2007 at 17:50 #109768

        Vad menar Du med “Byggsats Saabo”? Är det en ej använd byggsats? Mot slutet av tillverkningen såldes, vad jag förstår, överblivna komponenter i form av byggsatser. Är det en sådan byggsats?
        Själv har jag köpt en helt komplett Saabo i orginalskick. Den är dock försedd med gasolkamin. Såldes verkligen Saabo med kamin som nya?
        Jag är intresserad av att följa Ditt arbete med byggsatsen. Du fotograferar och dokumenterar väl alla steg i uppbyggnaden?
        Själv skall jag gå försiktigt fram eftersom orginalskicket är såpass bra. Möjligen att jag frilägger chassit för ett rejält rostskydd.

          juli 31, 2007 at 18:26 #109769

          Det både var och är en byggsats 🙂
          Den såldes från början som en byggsats då det är en av de sista vagnarna. Chassit, som är ganska nylackat, ser inte ut som på andra Saabo’s. Även inredningen är annorlunda, min har diskbänken mitt emot dörren tex.
          För några år sedan skulle vagnen renoveras och plockades ned i bitar, men det blev inte mycket mer gjort än att chassit lackades. Vagnen har sedan stått några år och jag ska nu försöka plocka ihop bitarna.
          Självklart tar jag mycket kort 🙂
          Håller också på att samla fakta till en Saabosida som ska bli en del av den nya hemsidan.
          Kamin, nej det tror jag inte var original. Men det är nog ingen Saabo som är den andra lik, dels byggdes de olika från början, dels har många byggt om sina vagnar under åren. Det fanns vattenburen värme som tillbehör, en brännare bredvid gasoltuben och ett element inuti (såg ut som de i en gammal buss).
          Kolla Bakrutan 2-2006, Classic Motor Album nummer 7 och http://www.uksaabs.co.uk. Glöm inte Östgöta Saabklubbs sida, länkar finns i en annan Saabotråd.

          Edit:
          http://sv.wikipedia.org/wiki/SAABO
          http://www.infernomaster.com/saabo.htm
          http://www.saabhistory.com/category/saabo/
          http://www.ostgotasaabklubb.com
          http://www.ostgotasaabklubb.com/saabotraff.htm
          http://www.ostgotasaabklubb.com/saaboinf.htm

        • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.