En V4:as död…

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 En V4:as död…

 • Detta ämne har 7 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2010-01-15 11:39 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18487
  janneh
  Deltagare

  Får man skriva om Saabskrotning utan att bli lynchad? :blush:
  För en tid sedan gjorde dock jag och döttrarna en gemensam räd mot den V4 som Karl så vänligt donerat till mig. :worshippy:
  Den var visserligen redan svårt demonterad och bortom räddning men jag begick ändå misstaget att kolla chassiplåten och få syn på förstaägarskylten (vilket Karl smart nog inte gjort). Och plötsligt blev bilen en INDIVID! :crying: En 76:a med lågt chassinummer, tillverkad i Arlöv och vars förste ägare hette Arthur Karlsson i Halmstad. Någon som känner till?
  Nåja, efter att ha samlat mig satte jag och flickorna igång med demonteringen. Och vem sa att bara killar gillar att meka???? När de väl fått löfte om att det jag inte behövde fick de att smycka sin koja med så skruvades och bändes det hej vilt! Resultatet blev mysig samvaro och den tredje ”Saabhusbilen” 😉 i form av en Saabträdkoja… :applause:

  #125910
  Karl Ask
  Moderator

  Jag är glad att bilen kom till användning… 😉 Men ajag anade inte att det skulle bli en husbil.

  #147112
  janneh
  Deltagare

  V4:an har stått som ett dåligt samvete länge nu men för någon månad sedan gjorde jag i alla fall ett ryck och plockade avgassystemet. Detta efter att ha låtit som ett flygplan (iof sig lämpligt nog)vid senaste provkörningen av Tant Brun och behovet av ett helt system blev uppenbart… 🙂
  Avgassystemet visade sig vara helt OK trots att bilen stått på magen i ett år och styrkt av detta rev jag bakaxeln igår. Då jag redan hade plockat fjädrarna var det bara mittfästet och bärarmarnas infästningar och de lossade snällt. Så nu kan Karl få bromstrummorna jag lovade honom för ett år sedan…. :whistle: :angel:
  Nu är det bara resten kvar, då… :jobbar:

  #150829
  janneh
  Deltagare

  Minus 10-15 grader gjorde att bilskrotning inte lockade under helgerna men jag fick i alla fall loss lite plock i motorrummet och började demontera ratt- och växelstång inför framtida motorlyft. Och visst är det något visst med insomnade bilar i snöskrud..? :angel:

  #151252
  freddedw
  Deltagare

  Det är inte så att du inte har någon användning för fjädern nere vid torpedväggen på växelstången? Och kan tänka dig att sälja iväg denna till mig?

  #151255
  janneh
  Deltagare

  Ska kolla på den nästa gång jag är vid bilen.

  #151300
  freddedw
  Deltagare

  Hr fått tag på delar nu men om fjäder och brickor är kvar så är jag ändå intresserad för dessa grejor tänker man inte på att spara.

  #151344
  janneh
  Deltagare

  OK.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.