Ett steg framåt för Viking Motorpark i Enköping

Forum Övrigt Off Topic Ett steg framåt för Viking Motorpark i Enköping

 • Detta ämne har 0 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2011-07-01 18:10 av .
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4421
  Martin
  Deltagare

  Läste detta:

  Bäste Viking Motor Park-vän!

  Kommunfullmäktige tog i maj 2008 beslutet att godkänna detaljplanen för Viking Motor Park med rösterna 47 för och 4 emot. I juni 2009 avslog länsstyrelsen alla överklaganden. I september 2009 nådde överklagandena av detaljplanen regeringen. Sammanlagt 20 privatpersoner och föreningar överklagade länsstyrelsens beslut att inte upphäva detaljplanen för Viking Motor Park. Då meddelades från miljödepartementet att handläggningstiden för överklaganden av den här typen är ungefär ett år.

  Det tog två år. Kanske valåret gjorde sitt för att dra ut på processen.

  Men så den 22 juni 2011 meddelades det, på ett regeringssammanträde, att regeringen avslår överklagandena av kommunens detaljplan för området!

  Det här betyder att detaljplanen inte kan överklagas mer och att den vunnit laga kraft!

  Ett mycket viktigt steg i förverkligandet av arenan. I princip är en i laga kraft vunnen detaljplan det samma som ett byggnadstillstånd. Bolaget har köpt det första stycket mark av kommunen och har en överenskommelse om köp av resterande mark. Det jobbar vi nu på att slutföra genom att emittera mer aktiekapital, en process som pågår för närvarande.

  Vi ser nu fram mot att få ta del av miljödomstolens åsikter om anläggningen. Som vi ser det kommer de att sätta ramarna för verksamheten.

  Beslutet från regeringen hade vi förväntat oss skulle vara positivt. Det gjorde inte att vi blev mindre glada när det äntligen kom. Säkert är Ni lika glada som vi! Vi fortsätter att jobba på och hoppas snart kunna komma tillbaks med nya glada nyheter.

  Vi önskar Er en trevlig sommar!

  Aros Racetrack Dev. AB
  Nils Lidbaum, Bo Fallbrink & Christer Axelsson

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng