Felkod lamdbasond förvärmning

Forum Modellspecifika forum OG9-5 Felkod lamdbasond förvärmning

 • Detta ämne har 2 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2018-06-28 15:19 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #439988
  tofser
  Deltagare

  läst felkod efter besiktning på verkstad och fick besked trasig bakre förvärmning för lamdbasond, googlat lite men inte hittat ngt om det, känner ngn till vad den här prylen benämns som så jag kan köpa en?

  #445892
  Morgan Eriksson
  Deltagare

  Hej! Har du en multimeter och lite vana med att felsöka elektronik? Det är troligtvis bara att byta ut lambdasonden, men det kan vara något annat fel. Detta kan du bedöma själv om du har möjlighet att felsöka lite med en multimeter.

  Annars så kallas den bakre lambdasonden för ”diagnossond” och det är rätt lätt att byta ut. Följ kabeln från den nedre lambdasonden(sitter en efter turbon, och en till längre ner som du vill byta). Koppla ur den först och skruva sedan ut den. OBS! De kan sitta som fan, så har rätt verktyg till hands och någon förlängare som kan ge dig bra vridmoment. När du monterar den nya så skruvar du först fast den, och sedan kopplar du in den.

  #445911
  Janne Hagnell
  Moderator

  Fick samma fel och skulle ”bara” byta sonden med gängpaj i röret som följd. 😫 Så nu måste katen ner och ny mutter svetsas.🤬 Efter detta hänt fick jag höra att bakre sonden helt enkelt kan programmeras bort med Tech2.🙄

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.