Finsk fabriksförare för Saab??

Forum Övrigt SSR Finsk fabriksförare för Saab??

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2001-05-30 10:13 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #11306
  anonymous
  Deltagare

  Det fanns tydligen nån finne som körde rally för Saab på 60-talet. Vad hette han?

  Bakgrunden till min fråga är rätt kul: Min sambos mormor som är 80 år berättade häromsistens om sin roligaste bil, en av Saabstallets gamla rallybilar som hon och hennes man (som var ingenjör på Saab under 60- och 70-talen) köpte loss ca 1965. Hon påstod att hon körde 160 på rakorna med den. Inte alltför otroligt med tanke på att tanten fortfarande har en fot av bly… Man kan ju tänka sig att en astrimmad tvåtaktare inte var väldens mest praktiska bruksvagn, så det är rätt kul att tänka sig att dom åkte runt med den ett par år som familjebil. Förmodligen ett sätt att ge barnen en bra start i livet!

  #79234
  ake svantesson
  Deltagare

  det fanns väl ett helt koppel då som nu…
  Rauno Aaltonen,simo lampinen,carl-otto bremer
  mvh åke

  #79235
  anonymous
  Deltagare

  Apropå att köra 160 på rakorna så sålde jag en Sport-65a i början på 70-talet. Jag bodde i Jönköping på den tiden. Köparen drog iväg på lördagseftermiddan – han skulle åka Nissa-stigen till Halmstad.Sporten var i bra skick, men inte trimmad det minsta. På söndags-eftermiddan puttrade det utanför fönstret, och där var min bil igen och jag tänkte förstås att nånting gått sönder och han ville lämna tillbaka bilen eller nåt sånt.
  Icke. Ingen har köpt en bil av mig och blivit så nöjd – han hade åkt i 180 på varenda raka och han hade aldrig haft en bil som gick så fort. Vad han inte hade begripit var att hastighetsmätarn hade ett mystiskt fel som gjorde att den var fullt normal upp till 110-120 sådär, men sen drog iväg ganska raskt upp till topp, som jag tror var 180. Nån vecka senare hade han förstått och då var det inte lika roligt längre. Bilen försvann till Borås- trakten och, tror jag, tävlades med.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng