Fläktproblem

Forum Modellspecifika forum 90/99 Fläktproblem

 • Detta ämne har 4 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2012-03-04 17:04 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5743
  petero1973
  Deltagare

  Nybliven ägare till saab 90 -87. Bilen fungerar helt ok men har problem med att kupéfläkten bara går att köra på halvfart. Är det bara att byta fläkten ? (ser inte så svårt ut) eller är det något annat det beror på, fläkten går ju trots allt att köra på halvfart?

  #40320
  phermansson
  Deltagare

  Nu är jag inte så hemma på just 90/99, men sådana problem brukar sitta i kontakten på panelen. Kan du ta loss kontakten och koppla förbi den kanske? Då borde fläkten gå fullt.

  #40342
  Jonas Åberg
  Moderator

  Går fläkten på halvfar bör den gå på hel. Det sitter en motor med en kabel som går från 12v direkt och halvfarten går via ett effektmotstånd vilket då sänker farten på fläkten.

  1. Ett flatstift har gått av etter dålig kontakt någonstans mest troligt utan för torped där det är mest utsatt för fukt.
  2. Det vanligaste är helt enkelt Fläkt knappen som är kass..

  Fram med en multimeter och kolla, mät på Gul kabel i kontaktstycket ute vid motståndet ( el långsmal vit stav typ keramik) när fläcktknappen är på max.
  Tryck sen ut knappen och mät på stiften mellan 4 & 8 tror jag det var på max och mellan 4 & 6 halv (multimeter i läge Ohm test eller Diode så piper den vid kontakt)

  #40361
  petero1973
  Deltagare

  Tack för råden. Nu blir det mys i garaget hela lördagskvällen.

  #40407
  petero1973
  Deltagare

  Kopplade förbi strömbrytaren och då gick fäkten för fullt.
  Strömbrytare beställd!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng