Fundering kring drivning

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Fundering kring drivning

 • Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2007-12-07 11:38 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17135
  ps 9664
  Deltagare

  Besökte garaget där jag har min -64 uppallad över vintern och gjorde en provstart. Eftersom den som sagt är uppallad kunde jag ju lägga i en växel med motorn igång och gå ut och inspektera. Jag lade då märke till att endast det högra hjulet snurrade, medan det vänstra stod still (ryckte lite och ville igång, men orkade inte riktigt). När jag bromsade det högra hjulet med foten började det vänstra dock att snurra. Observerade inga missljud eller något annat onormalt. Är det något konstigt med detta? I teorin borde ju båda hjulen snurra likvärdigt när de är obelastade.

  #115571
  pelle s
  Deltagare

  Differentialen gör att endast det hjulet som har lägst motstånd snurrar. Eftersom det alltid skiljer lite i rullmotstånd (tex pga en anliggande broms e dyl) kommer endast det ena hjulet att snurra. Med en diffbroms hade båda hjulen snurrat lika fort.

  Pelle

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng