Generator – hur många ampere?

Forum Modellspecifika forum NG9-3 Generator – hur många ampere?

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2017-08-30 12:34 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #434283
  SimonSez
  Deltagare

  Hej alla Saabare,

  Jag har en Saab 9-3 -03 Vector som inte längre laddar. Jag har mätt spänningen när motorn går och upptäckt att den endast ligger kring 7 V. Konstigt nog så lyser inte laddningslampan.

  I varje fall så har jag kontaktat en verkstad och fått besked om att generatorn och ev. kringutrustning behöver bytas ut. För att verkstadskillen ska kunna beställa en ny behöver han veta hur många ampere den ska spotta ur sig. Han sa att 9-3:orna har olika varianter beroende på vilken utrustning man har och därför måste jag ta reda på just hur många ampere min generator ger ifrån sig.

  Jag kommer inte åt att titta på generatorn eftersom det sitter så illa till och har ingen möjlighet att meka med bilen. Därför undrar jag om någon vet i fall der finns något annat sätt att ta reda på vilken generator man har. Kan man veta beroende på årsmodell, vilken stereo man har, etc?

  #434288
  stefan
  Deltagare

  Laddningslampan är ingen varningslampa för utebliven laddning som många tror utan det finns många fel på en generator som kan göra att lampan inte tänds. Lampan är mer en kontrollfunktion av laddkretsen, du ska se att den tänds på tändning och släcks när du startar. Det är vad du kan göra som ägare. Finns många bilar som inte ens har en laddlampa så behovet är som sagt lite diffust.
  Skickar du regnummer i pm så kan jag titta vad som sitter original från saab.

  #434289
  Janne Hagnell
  Moderator

  Ja, dålig jordning av batteriet kan tex få den självmotsägande effekten att laddlampan lyser starkare ju mer du gasar. Är generatorn dålig brukar det ju vara tvärtom.

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #434395
  SimonSez
  Deltagare

  Aha där ser man – intressant info om laddningslampan. Schysst stefan, ett PM kommer!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.