Gummilist-elände

Forum / Modellspecifika forum / 90/99 / Gummilist-elände

Forum / Modellspecifika forum / 90/99 / Gummilist-elände

  • Författare
    Inlägg
    • mars 9, 2005 at 20:23 #12368

      Det är ju med fasa man lyfter på gummilisterna på 99:an nere vid dörrarna för att se vad som har hänt så här i saltslask-tider. Finns det något vettigt sätt att hålla rosten stången utan att behöva rengöra och torka ständigt och jämt? Jag funderar på att skära av listen i nederkant och göra den “monterbar och demonterbar”, så man har en vettig chans att rostskydda ordentligt och komma åt att rengöra effektivt med lite glesare intervall. Har nån provat det eller finns det andra tips?

      /Claes

        mars 9, 2005 at 22:04 #85584

        Den understa listen är ju nitad i plåten. Mitt tips är att borra ur dessa nitar, ersätta dessa med korta plåtskruvar i lämpl. diameter. På så vis kan du ta bort listen någon gång per vinter, torka snustorrt med varmluftspistolen och därefter applicera tunnflytande rostskydd.

        Du kan göra likadant med listen som går runt innerramen på nederdelen av dörren, dess usla små clips
        brukar omöjliggöra återmontering. Men obs att du med skruvarna får en tajtare sträckning på listen som kan göra att denna inte tätar som förut. Fördelen blir ju att du ständigt kan hålla detta så maximalt förutsägbara rostställe inkletat.

        Punkt nr 3 är att fylla dörren inifrån, genom de därför avsedda hålen (glöm inte att återmontera gummipluggen).

        Och punkt nr 4, håll undersidan på dörren inoljad.

        Vilken rostskyddsprodukt? Har provat ut mycket under åren. Gäller det bilar som ska klara sig någorlunda undan vintern soch saltets offensiver säger jag bara; olja, olja och olja igen!!

        Kokt eller rå linolja, motorolja (ej använd spill-!!) eller vad man vill, bara de utsatta ställena hålls insmetande så kan rosten bara inte komma igång något nämnvärt! Blanda gärna upp detta med sågkedjeolja för bättre vidhäftning på plana ytor. / Matte

          mars 10, 2005 at 18:04 #85585

          Bra tips, jag tackar och bugar!

          /Claes

        • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.