Gummilist-elände

Forum Modellspecifika forum 90/99 Gummilist-elände

Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-03-10 18:04.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12368

  claesl
  Deltagare

  Det är ju med fasa man lyfter på gummilisterna på 99:an nere vid dörrarna för att se vad som har hänt så här i saltslask-tider. Finns det något vettigt sätt att hålla rosten stången utan att behöva rengöra och torka ständigt och jämt? Jag funderar på att skära av listen i nederkant och göra den ”monterbar och demonterbar”, så man har en vettig chans att rostskydda ordentligt och komma åt att rengöra effektivt med lite glesare intervall. Har nån provat det eller finns det andra tips?

  /Claes

  #85584

  matthias r
  Deltagare

  Den understa listen är ju nitad i plåten. Mitt tips är att borra ur dessa nitar, ersätta dessa med korta plåtskruvar i lämpl. diameter. På så vis kan du ta bort listen någon gång per vinter, torka snustorrt med varmluftspistolen och därefter applicera tunnflytande rostskydd.

  Du kan göra likadant med listen som går runt innerramen på nederdelen av dörren, dess usla små clips
  brukar omöjliggöra återmontering. Men obs att du med skruvarna får en tajtare sträckning på listen som kan göra att denna inte tätar som förut. Fördelen blir ju att du ständigt kan hålla detta så maximalt förutsägbara rostställe inkletat.

  Punkt nr 3 är att fylla dörren inifrån, genom de därför avsedda hålen (glöm inte att återmontera gummipluggen).

  Och punkt nr 4, håll undersidan på dörren inoljad.

  Vilken rostskyddsprodukt? Har provat ut mycket under åren. Gäller det bilar som ska klara sig någorlunda undan vintern soch saltets offensiver säger jag bara; olja, olja och olja igen!!

  Kokt eller rå linolja, motorolja (ej använd spill-!!) eller vad man vill, bara de utsatta ställena hålls insmetande så kan rosten bara inte komma igång något nämnvärt! Blanda gärna upp detta med sågkedjeolja för bättre vidhäftning på plana ytor. / Matte

  #85585

  claesl
  Deltagare

  Bra tips, jag tackar och bugar!

  /Claes

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng