HandBroms 900i 16 -91!?

Forum Modellspecifika forum OG900 HandBroms 900i 16 -91!?

Detta ämne innehåller 4 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-05-31 15:43.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13540

  saab-bo
  Deltagare

  Jag har fått problem inför Bes.! Det är omöjligt att få Handbromsen att fungera på Hö.sida.
  Oket fungerar som det ska,och beläggen är helt OK! Wirarna är inte alls gamla så dom fungerar felfritt.OBS! Det är ”Pirat” wirar,och dom har ingen justering under baksätet som originalwirarna,utan kan bara justeras framme vid spaken.
  Trots att jag har justerat så mycket det går så vill det ändå inte fungera.
  På Vä.sida fungerar den perfekt.
  Finns det någon som har något bra tips att komma med?
  MVH / Bosse

  #90858

  Martin
  Deltagare

  På okets insida mot bilens mitt sitter det en ensam sexkantbult. Jag kommer inte ihåg dimensionen, men någonstans kring 13 mm(??).

  Om du skruvar loss den så så blottlägger du ett hål. I hålet sitter det en insexskruv som påverkar bromsbeläggens anliggning mot bromsskivan.

  Skruva till dess att bromsskivan inte går att rubba och skruva sedan tillbaka något. Sedan skall det inte vara några bekymmer med handbromsen.

  Gör gärna samma justering på andra sidan för bästa resultat på bromstestet.

  Din 900 har samma typ av bromsar som 9000 fick långt tidigare. Har du ingen 900-bok går det alltså lika bra med en för 9000.

  #90859

  johan josefsson
  Deltagare

  Justering gör man bak på oket. Om du kollar på baksida oket så finns det en 6-kantig skruvskalle (bakom vajern ) ca 13mm. Den är olika stor beroende på rosten. Skruva loss denna helt. Detta är bara en plugg för att skydda justeringen. Innanför sitter det en insexskruv (4mm). Skruva den tills det tar emot och backa sedan lite (ca 1/10 varv). Känn på bromsarmen. Justera tills det blir en litet glapp och försök sedan få andra sidan lika. Annars drar dom ojämnt.

  GLÖM INTE att släppa på justeringen framme vid spaken innan du börjar! Justeringen vid spaken är endast för att se till att vajern får rätt längd, inte justera bromsverkan.

  Lycka till!

  Martin var visst före

  #90860

  stefan
  Deltagare

  ja det klassiska är ju att folk är och vrider på justeringen under baksätet vilket man inte ska göra. Handbromsarmen på oket måste obönhörligen gå tillbaks till stopp annars fungerar inte självjusteringen. Justera på oket som beskrivs och släpp sen på wiren tills armen går tillbaks ordentligt.

  #90861

  saab-bo
  Deltagare

  Jahapp! Som vanligt snabba och glasklara svar! Helt suveränt Forum!
  Tack allihop för hjälpen!!

  MVH / Bosse

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng