Handbromslampan lyser…

Forum Övrigt Allmänt Handbromslampan lyser…

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2006-03-23 16:31 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13955
  anonymous
  Deltagare

  Skrev in här för ett par dagar sedan, då jag var lite orolig över att batterilampan lös vid start, trots att jag precis bytt batteri… efter många och bra tips härifrån, så är det problemet förhoppningsvis nu ur världen. Istället har ett annat uppkommit… Nu lyser ”lampan” som indikerar att handbromsen är dragen, trots att den inte är det. Ibland bara blinkar den, men sedan kan det istället bli ett bestående ljus, för att sedan börja blinka igen. Detta sker alltså under tiden jag kör. Jag uppfattar det inte som om handbromsen verkligen ligger på, för det hade jag väl förhoppningsvis kännt. Är det någon som har något tips hur jag kan fixa till detta? Är inget vidare på bilar, så jag är glad för all hjälp jag kan få!

  #93242
  anonymous
  Deltagare

  Lyser lampan när du bromsar med ”vanliga” bromsen, för att sedan slockna när du släpper? Lampan som indikerar när handbromsen är dragen är kombinerad med varningslampan för det ”riktiga” bromssystemet. Det kan vara så enkelt att den slocknar om man fyller på bromsvätska. Gör den inte det är det dags att se över bromssystemet. Var det länge sedan du bytte bromsvätska?

  #93243
  DanS
  Deltagare

  Kolla bromsvätskan kolla kontakten som sitter vid handbromsen så det inte är lite glapp där hade själv det så enkelt åtgärdat om det är så

  #93244
  ingemargavle
  Deltagare

  Vet inte vad du har för saab men några har den funktionen att handbroms och färdbroms har gemensam lampa och när pedalen sjunker för långt tänds varningslampan. Den brukar då inte slockna förän man justerat tillbaka kontakten vid bromspedalen men jag har haft saabar där kontakten för varningslampan vid pedalen varit glapp med liknande resultat så jag rekomenderar en titt vid pedalerna om det inte var något av de tidigare tippsen som stämde. Obs att det inte är samma kontakt till bromsljuset som varningslampan.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng