Hittade felet till dålig tomgång

Forum Modellspecifika forum OG900 Hittade felet till dålig tomgång

 • Detta ämne har 4 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2018-06-29 19:30 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #445138
  SAAB älskare.
  Deltagare

  Mixtrade med vänster framlykta och blinkers idag, rättade till ett fel där. När jag var klar så gick motorn ännu sämre på tomgång än den har gjort tidigare. Till och med ”check engine” lampan började lysa. Jag hade lyckats dra av en slang som kom från motorns insugsida ner till vänster framskärm vid APC:n och dit går ju massor av slangar, det har jag totalt missat eftersom det ligger så gömd. Tidigare har tomgången varit väldig ojämn och vandrat runt 1000-1200rpm och jag har aldrig lyckats hitta felet. Har alltid trott att det måste vara luftmätaren som är felet! Tomgångsfelet visade sig alltså vara tjuvluft! Se själva, spruckna slangar var orsaken till felet. Efter byte till nya slangar så håller tomgången jämt varvtal runt 890rpm/min! Så himla skönt att hitta ett sånt fel!

  Tänkte jag måste dela det här felet om det kan hjälpa någon annan.

  Bilagor:
  2 användare tackade författaren för det här inlägget.
  #445143
  Janne Hagnell
  Moderator

  Bra tänkt, tack!????

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan”

  #445201
  Regin
  Deltagare

  Det är slangarna till kolkanister
  inte helt ovanligt de spricker med tiden.

  #445302
  Stefan
  Deltagare

  Bra att du delade med dig!

  #445960
  olle d
  Deltagare

  Jag hade också knasigt vandrande och hög tomgång på min 900s. Efter koll av alla vakuumslangar och rengöring av tomgångsventilen så blev det ingen större skillnad. Boven i dramat var en trasig avlastningsventil. När jag ringde Mekonomen och kollade om de hade någon så kunde expediten artikelnummret utantill, ”vi säljer inte lika många längre, men för några år sedan sålde vi dessa ventiler i tid och otid” sa han. Rätt vanligt fel på turboSaabarna tydligen 🙂

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng