Hjälp Kopplingstrassel 96gl-79

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Hjälp Kopplingstrassel 96gl-79

 • Detta ämne har 7 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2011-05-06 09:44 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #24000

  Hjälp!

  Problemen är aldrig långt ifrån varandra på denna bil verkar det som! Nu verkar jag tappa kopplingsverkan. När jag svängde in på parkerningen tog den bara de sista 2 cm på pedalen. När jag åkte ifrån jobbet (1km onödigt med bil men sååååååå kul med V4 😀 ) tog den högt precis som vanligt så det känns inte som om lamellerna borde ha dött på den biten (frihjul funkar klockrent) öppnade huven och noterade att det var dåligt med vätska i den lilla behållaren till vänster (i färdriktningen) om rattsången den verkar ha med kopplingen att göra. Vad skall det vara för olja i den? Eller är jag ute och cyklar?? Tacksam för svar, vi ska åka 6 mil imorgon Sköldpaddan och jag!

  #172804
  stefan
  Deltagare

  vanlig bromsvätska, har det sjunkit i burken så kan man ju anta att det läcker nånstans……slavcylindern kanske fuktar lite?

  #172816
  freddedw
  Deltagare

  Det kan ju också vara så att packboxarna i huvudcylindern pajat och du har fyllt den men olja, det är inte blött vid pedalerna? packnings satser finns/fanns på mekonomen för något år sen i alla fall 80 spänn eller någe.

  #172825

  Verkar som om det är slaven som gett upp. Var ute och kollade lite här på morgonen och jag måste ha sett helt fel igår för det var fullt i vätskebehållaren. Dock så upptäckte jag att det var bra ”bett” i kopplingen första gångerna jag trampade ner. Därefter blev dragläget mindre och mindre för varje gång jag trampade! Så det luktar nog slavcylinder haveri!

  #172826
  janneh
  Deltagare

  :hug:

  #172827
  stefan
  Deltagare

  om inte slavcylindern läcker så är det nog huvudcylindern som felar om kopplingen går tillbaks. Du har ett inre läckage i huvudcylindern alltså. Skulle du ha samma läckage i slavcylindern så läcker det ut.

  #172831

  :confused: nu fattar jag inte riktigt! Tror du inte att det är slaven utan huvudcylindern? :doooooohh:

  #172877
  stefan
  Deltagare

  nä läs det jag skrev igen……….alltså, om du har pedalen nere och kopplingen börjar greppa så har du inre läckage nånstans som du själv noterat. Men ! är det slavcylindern som felar så läcker vätska ut så det blir synligt. Där kan du inte ha nåt annat inre läckage. Har du ett inre läckage i huvudcylindern så smiter vätska förbi huvudtätningen men då går det bara i retur upp till burken, alltså inget synligt yttre läckage.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng