Hjälp med plåtjobb!?

Forum Modellspecifika forum 92/93 Hjälp med plåtjobb!?

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2014-04-08 21:18 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #24058
  saab93b
  Deltagare

  Hur är det smidigaste sättet att konstruera övergången från kaross till bakskärm? Besitter inga djupare plåtkunskaper och behöver bocka till lite plåt så att skärmen bak passar. Se bild också… Då skärmen är i ok skick tänkte jag rita av formen som går mot karossen och på så sätt kunna få fram en passande bit. Vad tror ni?

  #174588
  kortnos
  Deltagare

  Om du är osäker på karosskurvatur och form så är bästa sättet att klippa ut en stor kartongbit över den tänkta ytan och vika den över där du ytan du ska jobba på. Då har du fått formen om det är många vinklar. Sen så tar du bort kartongen och kapar bort rostiga delen, tillbaka med kartongen och sen ritar du genom hålet kanterna på kartongen, och få där en ritad mall som passar i ditt hål, klipp ur och kapa plåtbiten efter mallen och svetsa ditt den vikta plåten.

  Svetsa från en sidan och banka dig fram allteftersom du svetsar kant i kant, så slipper du få onödiga veck eller bulor på plåten

  #174616
  saab93b
  Deltagare

  ok, tack. Ska testa. Bilden var höger sida som ser bättre än den vänstra…där har det mesta redan rostat bort. Så där tänkte jag mäta formen från en bakskärm för att sen överföra den till karossen. Efter det är det ”bara” hela innerskärmen som ska bankas till… :wrench

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng