Hur montera Tripmaster?

Forum / Övrigt / SSR / Hur montera Tripmaster?

Forum / Övrigt / SSR / Hur montera Tripmaster?

  • Författare
    Inlägg
    • mars 16, 2004 at 21:31 #11706

      Jag tänker köra tävling med en gammal tripmaster. Men jag har aldrig blivit riktigt klok på hur jag ska montera den i (den nu fastskruvade) handskfacksluckan på ett snyggt sätt.

      Finns/fanns det en hållare? Tips, tack!

        mars 17, 2004 at 20:58 #81918

        Det viktigaste är ju att kartisen kan jobba med mätaren och se siffrorna och det är kanske viktigare än att det ser snyggt ut. När jag åkte med Tripmaster så satt den i radiolyckan i handskfacket. Vissa byggde in mätaren så att inget stack ut förutom “spakarna” till nollställning och fram-back och stopp. Ett litet hål till själva räkneverket gjorde att man såg detta genom instrumentbrädan. Var vanligt på bl.a Volvo Amazon.

        På tal om Halda så hoppa in på sidan: http://www.geocities.com/MotorCity/Speedway/1519/ Sidan tar lite tid att ladda men det finns en del info.

        Till Aifabtrippmätaren, som användes i de senare fabriks V4orna, fanns det en monteringssats till från Saab Sport & Rally och där passar mätaren i radiouttaget på 96an.

        /B


        Bengt Åkesson
        bengt@akesson-motorsport.se
        Facebook

          mars 20, 2004 at 09:47 #81919

          Det lutar nu åt ett hål i handskfacksluckan, något mindre än trippen. Sedan klämmer jag fast trippen med fodrat monteringsband på insidan. Diskreta skruvskallar på utsidan skämmer nog inte.

            mars 23, 2004 at 18:55 #81920

            Och så här blev det. (Och det var förskräckligt vad blixten avslöjade fingeravtrycken. Ussa!)

            http://www.saabklubben.com/forumbilder/DSC00015.jpg

          • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.