Huvudbromscylinder Saab 92b -55

Forum Modellspecifika forum 92/93 Huvudbromscylinder Saab 92b -55

 • Detta ämne har 5 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2017-10-12 08:43 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #394914
  Lennart Broberg
  Deltagare

  Hej!

  Finns det någon vänlig människa därute som kan hjälpa mig med hur jag kommer åt huvudbromscylindern? Ska byta bromsrören och tänkte ta packningarna samtidigt men fattar inte hur jag kommer dit. Jag har lyft ut kylaren och tänkta att det skulle gå att komma åt den rakt uppifrån men plåten som kylaren vilar på är ju punktsvetsad och jag ska väl inte behöva ta fram vinkelslipen? Hittar ingen lucka inifrån kupen heller…
  Det börjar ju bli dags att få ihop bilen så oljeröken kan lägga sig i kvarteret…

  Mvh Lennart

  #394918
  valmet
  Deltagare

  Du kan nog komma åt inifrån vid pedalstället, på min 92a fans det en lucka där , vet ej om det var något som var original på 92an eller om det var en som blivit utskuren.

  #395007
  johan.r
  Deltagare

  Endera så har du tre skruvar i från motorrummet eller så tar du bort plåten runt pedalstället och hittar fyra skruvar som håller en tjock plåt som huvudcylindern är skruvad i.
  Om du inte löst det redan. 🙂

  #395382
  Lennart Broberg
  Deltagare

  Tack för tipsen! Hittar ingen lucka inifrån tyvärr men däremot de fyra skruvarna runt bromspedalen! Ser även inifrån motorrummet att cylindern är skruvad i plåten du skrev om Johan. Cylindern lyfts alltså ut genom motorrummet då antar jag. Får anlita sönerna som har något mindre händer till det här jobbet tror jag…..

  #435484
  Andreas Almborg
  Deltagare

  Hej, hur gick det med att renovera din huvudbromscylinder? Ska göra det på vår bil men var köper man packning?

  Mvh Andreas Almborg

  #435805
  Lennart Broberg
  Deltagare

  Hej Andreas!

  Ursäkta sent svar! Tack det gick bra, tror jag… Köpte en packningssats här på Saabklubben och man ser tydligt hur det skall vara när man plockar isär huvudcylindern. Jag hade ju lite problem med att får bort den men det fixade en av mina grabbar med lite mindre händer än mina. Passade på att byta alla bromsrör när jag ändå höll på men har ännu inte ”haft tid” att skruva ihop det igen. Tänkte försöka fixa det nu när det börjar bli lite ruskigt väder ute.
  Lycka till!

  Mvh Lennart

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng