Igår ångrade jag att jag kör bakhjulsdrift

Forum / Övrigt / Off Topic / Igår ångrade jag att jag kör bakhjulsdrift

Forum / Övrigt / Off Topic / Igår ångrade jag att jag kör bakhjulsdrift

  • Författare
    Inlägg
    • december 17, 2009 at 11:40 #21289

      Igår snöade det rätt rejält hemma. Himlen öppnade sig. Var dum och åkte till mina föräldrar igår, då dom bor i ett snöhål dessutom.

      Bara att få ut bilen ur den snödrivan den snöats in i var en pärs. Blev sen strandad i byn för en bilkö mellan Gnarp och Njurunda bildades på e4 och stoppade all trafik, fem timmar satt min arbetsgivare fast i bilkön!

      När jag skulle hitta hem sen vid 11 tiden så var byvägen helt oskottad. Det var i det här läget jag ångrade att jag insisterade på att köpa en bakhjulsdriven bil. Det var pedalen i botten och forsera snöhögarna och bana väg genom nått som såg ut som en åker. Jag fick ligga på bra genom byn, hade jag släppt pedalen hade jag fastnat.

      E4 var som tur skottad, även vägen till där jag bor, men uppfarten tills där jag bor var oploggad och det lutade uppåt!!! (mördar teräng för hisinge traktorn)

      vända ta satts och sprinta upp på gården, inte bra när jag även var tvungen att svänga mitt i allt… ena bakhjulet spinnande nere i diket innan jag med hårmån tar mig ur det och kastar mig upp på gårdsplan, in fort och lugna ned sig… Inte bra att ha andan i halsen när man ska hem.

      Samma bil som är så förbaskat kul i kontrollerade situvationer är en mardröm när det är skarpt läge.

      (fast i ärligheten namn hade även framhjulsdrivna bilar problem i går, kanske inte lika stora problem… men problem)

        december 17, 2009 at 12:25 #149642

        man skulle ha en 4hjulsdriven bil,, kanske nästa projekt på en 9000 :)är nog något man får fundera på haha.

          december 17, 2009 at 17:49 #149652

          är i stockholm nu och har varit ganska grisigt snöoväder idag och även när jag åkte ner tisdag kväll. har lånat farsans 9-5 och tycker den är en kanontrygg vinterbil, jag kan inte tänka mig en bättre bil i sånt här skitväder.

          *Väldigt tryggt uppförande över snösträngar och lössnö på motorvägen
          *Grymt fint xenon halv och halogen helljus, är van extraljus men det behövs inte på 9-5an tycker jag!
          *Klimatanläggningen håller rutorna fria väldigt effektivt utan att ens låta ansträngd

          När jag skulle ut ur P-fickan idag var det snödjup så den släpade sig genom snön. 3 Volvo av både bak och framljulsdriven typ och en mazda hade problem bara under tiden jag borstade fram bilen. Saaben manövrerades helt utan strapatser ut ur insnöade p-fickan och iväg, trots vectorkjolar och dubbfria vinterdäck. En jämförelse med svärföräldrarnas jämngamla Peugeot 407 är inte nådig, den orkar knappt hålla vettigt temp i kupén och immfria rutor och det är bara det första man hakar upp sig på… 😀

          att Saabarna efter og900 inte skulle vara riktiga Saabar är ju ren lögn, tycker 9-5an är så omtänksamt genomtänkt som bara en Saab kan vara! 🙂

          om man får svära lite i kyrkan så är Jeepar trevliga också. 🙂

        • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.