Inredning Sonett III

Forum Modellspecifika forum Sonett Inredning Sonett III

 • Detta ämne har 10 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2012-06-23 20:05 av .
Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6309
  elmer
  Deltagare

  Hepp.

  Har nyligen anförskaffat en Sonett III -74 som nu står mer eller mindre nedmonterad. Inredningen ser tämligen sorglig ut och jag letar efter vinyl, både slät och svetsad samt manchester till sätena.
  Är det någon som råkar ha ett bra tips på var man hittar lämpliga material?

  Tack på förhand/Johannes

  #45077
  emul
  Moderator

  Manchester har jag letat som en galning efter – fast så ska jag också ha gyllengul…vilken färg är det du ska ha på grejerna?

  #45079
  elmer
  Deltagare

  Jag siktar på att hamna hyfsat nära den bruna originalmanchestern. Vinyler i olika nyanser och yta finns står ju att finna men bredspårig möbelmanchester har undsluppit mig. Gyllengul tänker jag mig är ännu något värre men jag hojtar om jag springer på nåt under mitt sökande.

  #45083
  emul
  Moderator

  Har du bild på originalfärgen? Nånstans har jag skrivit upp var jag hittat olika sorter av bredspårig….. Har för mig att Olssons tyg har en bredspårig manchester i en katalog iaf? Inte säker. Nån gyllengul hade de åtminstone inte. Vi lutar åt att sy upp som tillbehörsläderklädseln istället men har inte kommit fram till nåt beslut.

  #42612

  Har ni några bilder så som jag ta och springa in i en tygaffär dom ligger där jag jobbar. Rätt säker att jag sett manchestertyg där!

  #42654

  Annelis Hornling hjälpte mig med stolarna i ”Kermit”. Tyget togs hem från Paris!
  http://www.foretagsfakta.se/H%C3%A4ssleholm/Tapetserarverkstan_i_Perstorp_AB/322211

  #45091
  elmer
  Deltagare

  Tack för svaren. Bilden som S-A Larsson lade upp tycker jag ser trevlig ut vare sig den är nära original eller inte

  Emul: Berätta gärna mer om tillbehörsklädseln för den har jag inte koll på. Tänkte eventuellt göra en vinkling just på manchesterdelen då det går att byta utan att det påverkar övriga stolsklädseln.

  Sten-Arvid: Tack för tipset, är det ett möbeltyg? Och är vinylen på stolarna bytt också?

  Lägger upp en bild på hur det bör sett ut när det var nytt:

  #45093

  Ja det är ett möbeltyg som är så likt originalet att dett knapp går att se skillnaden. Särskilt inte nu när allt är bytt; även dörrarnas nedersidor.
  Vinylen var i så gott skick att den kunde bibehållas. Jag lät bara stolarna byta plats för att ”fördela” det lilla slitaget som fanns.
  Inredningen i ”Kermit” härstammar ju från en III:a från ’74 och har denna härliga gyllengula färg.

  #42660
  elmer
  Deltagare

  Sten-Arvid; Underbart! Annelis kommer att få ett samtal på måndag. Du kommer inte möjligtvis ihåg namn på väveri eller annan referens på tyget? Jag antar att du anlitade henne för jobbet också?
  Kan även passa på att fråga om Emuls gyllengula.

  #42651

  Nä; jag har inga referenser på tyget. Ja Annelis gjorde jobbet till stor belåtenhet. Men frågan är om hon åtar sig ett till …….. men hon kan kanske hjälpa till med anskaffning av tyg. Det var dyrt. Jag vill minnas att det kostade runt tusenlappen per meter!

  #45104
  elmer
  Deltagare

  Ok. Jag har en duktig tapetserarbekant som säkert åtar sig jobbet så jag behöver egentligen bara rätt tyg eller i alla fall namnet på producenten. Bra möbeltyger är tydligen dyra så jag var lite beredd på det.
  Förhoppnings kan hon vara behjälplig på något sätt så många tack för hjälpen så långt, det såg mycket fint ut på dina säten.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng