Instrument/panelbelysning

Forum Modellspecifika forum OG900 Instrument/panelbelysning

Detta ämne innehåller 6 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-01-31 11:42.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23431

  mattias e
  Deltagare

  Har ett par trasiga lampor i panelen till de olika vreden till värmen samt ljusvredet. Kommit fram till att jag måste demontera radion som sitter uppe i panelen för åtkomst. Men efter att ha lossat de fyra skruvarna i fronten på radion sitter den fortfarande fast. Något som jag har missat? Har försökt komma åt underifrån då knäskyddet är demonterat men har mest svurit och skrapat sönder händerna utan komma åt.

  VHB ger inga bra instruktioner och jag blir inte heller klok på om det är lösa 1.2W lampor eller om det är lampor med sockel man ska skaffa för bytet.

  All hjälp i ämnet uppskattas.

  Kan man komma åt om man lossar hela fronten på brädan och vinklar fram den?

  #167884

  soulmannen
  Deltagare

  vad pratar vi om för bil???

  #167885

  bovy
  Deltagare
  soulmannen wrote:
  vad pratar vi om för bil???

  Om vi tittar i hans signatur så förutsätter jag att det inte är hans 142:a han frågar om.

  Mattias, hur du får ut stereon beror ju väldigt mycket på vilken sorts stereo som är monterad. Att försöka byta lampor genom att lossa instrumentplattan och bända ut den kan gå men jag hade nog satsat på att ta bort stereon.
  Lamporna är utan sockel och till belysningen av värme- och ventilationreglage samt cigarettändaren är det W2x4,6d 2W och till bältespåminnelsen samt askopp w2x4,6d 1,2W.
  Edit: Även ljusströmställaren skall ha 1,2W.

  /Martin

  Stolt ägare till 1360 kilo kärlek.

  #167891

  mattias e
  Deltagare

  Att det var 900 det handlade om trodde jag framgick av signaturen samt att jag postade i 99/900-delen av forumet. Men jag har även lagt en 900-ikon vid rubriken nu för att förtydliga.

  Ja, enligt instruktionboken till bilen beror styrkan på vilken lampa det är,

  1.2W W2x4.6d till belysning för strömställare, bilbälten, askkopp, tändningslås.

  1.2W med sockel för oljetryck, färdbroms, blinkers, choke, elvärmd bakruta, helljus, parkeringsbroms, bränslemängd

  2.0W med sockel för varningslampa laddning

  2.0W W2x4.6d belysning värme och ventilationsreglage, cigarettändare

  3W W2.1×9.5d för instrumentbelysning.

  Men det frågans kärna är är att det varken i VHB eller instruktionsbok finns instruktioner för byte av dessa. Jo, i VHB står det hur man byter lamporna till tryckknapparna samt i mätarhusets övre del till varningslamporna via vänster högtalargaller. Men inget om lamporna till reglagen mer än instruktioner hur knäskyddet ska demonteras. Men de lamporna till vridreglagen är inte åtkomliga för normalstora händer underifrån.

  Förstår att det beror på montering hur radion ska demonteras, men den sitter med fyra synliga skruvar framifrån men den satt trots det som berget när dessa var lösa. Men jag la inte speciellt många minuter på vidare detaljer igårkväll då det började skymma och det var minusgrader ute.

  #167908

  Martin
  Deltagare

  Du kan få något bättre överblick om du demonterar vänster högtalargaller (lossa två små Torx och bänd upp). Genom gallret kan du också eventuellt trycka ut radio bakifrån.

  Manöverstången mellan värmereglaget och värmekranen hoppar gärna loss utan att man tänker på det. Se till att du får den på plats igen.

  Som redan sagts beror val av metod vilken stereo du har.
  Om du tex har fyra små hål, två på vardera sida av stereons framsida, behöver du verktyget som syns till vänster i bild

  Bilden är från Blocket.

  #167917

  William
  Deltagare

  Jag blir less på mig själv eftersom jag bytte båda lamporna för vreden för bara ca 3 månader sedan, men inte fasen minns jag hur jag gjorde. Har jag inte helt fel sitter den ena precis under radion och den andra nerifrån i närheten av cigguttaget.

  Till instrumenteringen sitter 3 st i överkant av mätarhuset som komms åt genom högtalargallret. Det är ju lite knas för att man ju inte kan se vad man gör med fingrarna…..

  Sitter även en lampa i ljusvredet till vänster om ratten, i ask-koppen och i handskfacket. Samt vid tändningslåset.

  Bytte som sagt själv i min i höstas, över hälften var trasiga och det blev ett trevligt lyft i mörkerkörningen 🙂

  <img src="http://img179.imageshack.us/img179/8734/img78441280x853.jpg%5B/img%5D

  #168025

  mattias e
  Deltagare

  En litet uppdatering.

  Börjat byta lampor nu, radion fick jag ut med två knivar som jag stack in på var sida sida och tryckte in två hakar med och drog därefter ut radion. Därefter kunde jag sätta i lampan som skulle sitta till fläktreglaget. Men det ser ut som (i dagsljus) att vredet med vacuumreglage fortfarande är mörkt, har det en egen lampa? Även bytt lampan i ljusvredet, men det verkar inte ha hjälpt, den ser fortfarande svart ut…. hmmm…

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng