Julen är en magisk tid…

Forum Övrigt Off Topic Julen är en magisk tid…

 • Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2007-12-21 18:28 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17219
  wibbe60
  Deltagare

  på så vis att vanliga trevliga och rationella människor blir som förbytta. Alla har mer bråttom än nå´n annan. Jag besökte idag en stormarknad i ”köttfärs”kedjan för att köpa lite baslivsmedel. Redan på parkeringen blev julhandelns vansinne påtaglig. Alla dessa människor som i timtal kan vandra flera kilometer i stormarknadens gångar orkar plötsligt inte ta sig från bilen till entren om dom tvingas parkera längre bort än en radie på 100 meter från ingången. Planlöst åker man runt runt parkeringsplatserna närmast köphelvetet och dyker det upp någon med en full varuvagn skuggas denne genast till sin bil där man tålmodigt väntar medans varorna lastas in. Att kön av irriterade julmatsinköpare växer och växer bakom kofångaren tar man ingen som helst notis om. Irritation, tutning och otrevliga gester med armar och ett speciellt finger följer. Den ständigt växande kön blockerar nu andra som redan har lastat färdigt och är redo att ställa sin hett eftertraktade parkeringsplats till förfogande. Själv valde jag en av otaliga lediga platser en liten bit utanför 100-meters radien och var redan inne i affären innan förste man i kön fått ”sin” plats.

  Väl inne i matladan kan man konstatera att julen även sprider sin magi inomhus. Som genom ett trollslag har ingen bråttom längre. Dom flesta människor tar sig tid att föra långa konversationer med någon bekant medans dom effektivt blockerar gångarna med sina kundvagnar. Även här växer köerna snabbt sig långa som tomtens skägg (eller nå´t). Vissa inköpare har utvecklat sin blockeringteknik näst intill perfektionism. Om man ställer sig längs med mjölkkylen så kan man effektivt spärra såväl lätt som mellan och vanlig mjölk på en gång. Jag sträcker graciöst min överviktiga medelålders gubbkropp över vagnen och mjölken är säkrad, mig blockar dom inte.

  När man sedan till sist lyckats buffa, knuffa och tränga sig fram till kassan lyckas man ALLTID hamna bak bror duktig som envisas med att vända streckkoden rätt på varena jävla packet i den dignande kundvagnen. Eftersom ”bror duktig” inte har en aning om var streckkoden sitter på dom olika produkterna lyckas han väldigt sällan hålla kassörskan i arbete utan hon sitter där hon sitter tålmodigt väntande på nästa mjölkliter som ”bror duktig” vänder streckkoden rätt på, suck. Enda ljuspunkten i hela inköpsförfarandet är att man orkade gå den där extra metern och därmed har fritt fält när man skall lämna sin parkeringsplats. När man så i sakta mak glider förbi dom som står i väntapåparkeringsplats kön tänker man, visst är väl julen en underbar och förtrollande tid…

  GOD JUL!

  #116111
  lars-erik
  Deltagare

  Ja man känner igen sig, jag har med åren kommit till insikt och parkerar numera alltid på en ledig plats långt från entren. Att gå 200m istället för 50m tjänar man tid på 🙂

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng