Justering av frambromsar?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Justering av frambromsar?

Detta ämne innehåller 8 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-10-20 10:33.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5104

  kaph
  Deltagare

  Jag har problem med att justera in frambromsarna på min Saab 96 -62. Justerskruvarna som nås genom hålet i bromstrumman går endast att vrida ca 100-120 grader vilket inte är tillräckligt för att få till en bra bromsverkan, är detta korrekt eller ska justerskruvarna kunna vridas mer?

  Har även försökt plocka loss trummorna mha modifierad Biltema-avdragare men dessa verkar sitta fast ordentligt, är det mer kraft som gäller eller finns det några andra knep att ta till?

  #33916

  rally
  Deltagare

  Du vet väl att det är 2 justeringar per framhjul?

  /Fredrik

  #33919

  kaph
  Deltagare

  Yes, så långt är jag med men jag får ändå inte till det ordentligt. Skulle önska att det fanns större justermån, dvs att skruven gick att vrida mer, men ca 100-120 grader kanske är max?

  #31069

  anderstt
  Deltagare

  Jag har nyligen renoverat bromsarna på min 96:a från 62.
  Trummorna fram sitter som berget. Jag hade orginal avdragare men lyckades inte förrän jag värmde centrum på trumman med blåslampa.

  Min bil drog snett även om frambromsarna var lika justerade. Det löste sig när jag släppte ett par hack på det hjul som bromsade mest.

  #33950

  phermansson
  Deltagare

  Första gången jag drog av framtrummorna på TT:n satt de rejält, hade nog suttit några år. Slet en bra stund med moddad Biltemavdragare, minislägga och förlängning på avdragaren. Drog så mycket jag orkade, trodde nått skulle gå sönder (avdragare, trumma, garagegolv eller kanske en handled 🙂 ). Efter mycket om och men small det till men som tur var var det trumman som släppte…

  #33951

  kaph
  Deltagare

  Okej, då ska jag prova att värma trummorna imorgon, tack för tipset! Jag har också slagit och tagit i så jag trodde något skulle gå sönder men då krävs det kanske ytterligare lite kraft i kombination med värme 🙂

  Mitt problem är att höger framhjul bromsas upp mer än det vänstra, trots att jag skruvat in justeringen till max på det vänstra och skruvat ut den så mycket det gick på det högra. Hur mycket kunde du vrida dina justerskruvar?

  #33963

  anderstt
  Deltagare

  Med trummorna av kan man vrida justerskruven ett halvt varv tror jag. Det låter som om du behöver se över dina bromscylindrar, renovera eller köpa nya. Tänk på att det är två cylindrar på varje sida fram om du ska beställa. Min bil hade stått i 30 år så jag bytte samtliga cylindrar, backarna bak, alla bromsrör och slangar. Dessutom renoverade jag huvudbromscylindern.

  #34035

  kaph
  Deltagare

  Igår fick jag loss trumman efter att ha värmt den och brukat lite mer våld. Den släppte med en rejäl smäll så jag trodde att jag förstört det mesta därinne men allt verkar ha klarat sig förutom monteringspinnarna till backarna. Så nu skall jag förhoppningsvis kunna få till det. Återigen, tack för tipsen!

  #34116

  anderstt
  Deltagare

  Haha, jag kunde ju varnat dig förstås 😆 Jag hoppade också till när mina trummor släppte med en smäll.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng