Justering av torkararmar

Forum / Modellspecifika forum / 95/96 TT / Justering av torkararmar

Forum / Modellspecifika forum / 95/96 TT / Justering av torkararmar

  • Författare
    Inlägg
    • juni 13, 2014 at 16:41 #24599

      Hej

      Någon som vet hur man justerar torkararmarna på bästa sätt?

      – Då bilen är på och laddar stoppar torkarna aldrig, dom sveper över ett och läge ger ny kontakt i torkarmotorn.
      – Då bilen endast står på tändning stoppar torkarna i läget som visas på bilden.
      – Jag kan inte justera torkarmarna åt något håll för då slår dom antingen i gummit i nederkant eller så far dom över a-stolpen, jag förmodar att det ska justeras någonstans bakom torkarmotorn under panelen?

      /mikael

        juni 16, 2014 at 20:48 #174743

        För att just ställa in så att torkararmarna stannar längst ner gick jag tillväga på så sätt att jag körde motorn tills den stannar i till start/stoppläge. La mig på golvet under rattstången och kopplade loss armen mellan torkarmotorn och torkararmarna, Vred torkararmarna förhand till nedre delen av rutan. Därefter justerade jag längden på armen som överför rörelsen mellan motorn och torkararmarna så den passade i det nya läget, och slutligen tryckte jag tillbaka det hela.

        (Har även haft problem med lite ryckig gång på torkararmarna. Detta avhjälptes med att lägga lite fett de båda kulkopplingarna)

          juni 17, 2014 at 06:40 #176579

          Kanontack! Blir till att försöka i helgen. Har dessutom lite stort spel/glapp axielt på ena torkararmen så jag får ge mig på detta när jag är under panelen och rotar /mikael

            juni 17, 2014 at 07:17 #176581

            ja fast har någon haft loss torkararmarna så fungerar inte detta. Ska geometrin bli rätt så brukar det finnas ett utgångsläge i verkstadshandboken. Det brukar tex stå i vilken vinkel armen på motorn ska vara vid parkeringsläge eller nåt sånt. Att ha loss både armen på motorn och sen torkararmarna i nåt läge och sen försöka få till det på fri hand kan ge en gråa hår ibland. Nu tror jag inte detta länkage är särskilt invecklat men det brukar vara bättre att ha nån slags grundinställning tillhands iallafall.

              juni 17, 2014 at 11:03 #176584

              OK! Kollar med verkstadsboken först om jag hittar någon grundinställning / utgångsläge att ställa motoraxeln på /mikael

            • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.