Känslig för fukt?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Känslig för fukt?

Detta ämne innehåller 6 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-03-01 23:53.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21740

  vidar
  Deltagare

  Hej!

  Här i Växjö har vi bytt det eviga regnet mot det enda som är tristare; underkylt regn. För nån månad sen dog V4an tre ggr på vägen hem från jobbet i Lessebo och har stått still tills i lördags då jag fick tid över att återuppliva den igen. Nya tändstift, välladdat batteri och på fars inrådan så öppnade jag förgasaren och fyllde på k-sprit rätt i flottörhuset.
  På vägen hem idag så börjar den åter igen bete sig konstigt, fick köra med choken i för att den inte skulle dö vid tomgång (vilket den ändå gjorde vid kalmarrondellen, rätt pinsamt)

  Vad är den som gör att den blir så kinkig? Kan man förebygga det på något vis? Även om det är väldigt bra för både min ekonomi och miljön att jag tar bussen till jobbet är det smidigt att kunna köra bilen iaf ibland utan att den strular. När det var kallare var det inga problem, verkar som det kommer när det är runt nollan och blött ute.

  #153988

  lars2t
  Deltagare

  Vad är det för förgasare?

  #154006

  vidar
  Deltagare

  Den vanliga solex enkelförgasaren.

  #154007

  jonass
  Deltagare

  Kan det inte vara fukt i fördelaren eller någe tok med brytarna?
  Nog för att den sitter väl skyddad men kondens kan det ju bli ändå och brytare kan påverka motorer på alla märkliga vis har då jag upplevt.

  #154008

  rallysaaben
  Deltagare

  Om du har manuell choke så bör du ha en 75:a då är det förmodligen en ford förgasare, de är väl kända för att vara lite konstiga.
  Prova att göra ren den ordentligt först.

  #154017

  William
  Deltagare

  jag skulle börja med att fylla några fräscha liter bensin för att se om det hjälper, min brukar få lite låg tomgång när den stått länge med lite bensin i tanken. blir väl kondens och sånt.

  #154028

  lars2t
  Deltagare

  Det här med full choke låter lite som om det kan vara membranet i förgasaren som har gått sönder, byt till en annan (fungerande) förgasare eller renovera den.

  Lossa luftburken och kolla vad det står för namn på förgasaren.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng