Knappar till varningsblinkers, dimljus & defroster

Forum Modellspecifika forum OG900 Knappar till varningsblinkers, dimljus & defroster

Detta ämne innehåller 6 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-07-01 20:06.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4413

  magnumr
  Deltagare

  Hur får man isär dessa knappar egentligen, vill få ur den vita insatsen så jag kommer åt och kan byta lampan mot en blå lysdiod men lyckas inte dela på dessa. Hur bär man sig åt egentligen?

  PS. Bilen i fråga är ingen SAAB 900 utan till ett annat bilbygge, tyckte bara att dessa knappar passade ganska bra till min custominredning och ville gärna ha lite Saabdetaljer bland blandningen av både Audi, VW, Volvo, Subaru och Renault.

  #29468

  magnumr
  Deltagare

  Är det ingen som har haft isär dessa?
  Eller är det helt enkelt så att ingen har lyckats?

  #29470

  phermansson
  Deltagare

  Minns inte riktigt hur de ser ut… men är det inte den svarta ”hatten” som kan knäppas av?

  #29473

  magnumr
  Deltagare

  Inte vad jag kunde se, knappen till dimljuset kommer dock från en 9000, varningsblinkers och defroster kommer från en 900. Det var knappen till dimljuset jag försökte ha isär. Kan hända att de andra ser annorlunda ut men jag tror inte det och dessutom spelar det ingen roll eftersom att jag helst skulle vilja ha isär alla 3.

  Ett alternativ är ju att såga av knappen precis bakom själva tryckknappen och sen limma ihop den igen, men då får jag nog åka till skroten och hämta fler knappar för säkerhets skull.

  #29487

  mr_maxi
  Deltagare

  Hej!

  De äldre kontkterna, nångång före 84 tror jag går att ta bort knappen på och plocka ur lampan. De senare går ej att ta loss knappen från kontakten på…

  Har själv plockat isär dem genom att pilla på bakstycket men sen gäller det att få alla fjädrar rätt…

  Lycka till!

  Hälsn Jan

  #29491

  magnumr
  Deltagare

  Jo haft isär bakstycket har jag och få tillbaka fjädern igen var inga större bekymmer, värre var det med den lilla ”vevstaken” eller vad man nu ska kalla det men det gick det också efter lite pillande.

  Får skaffa några fler knappar då så jag kan prova att såga av knappen precis bakom själva tryckknappen då.
  Känns som att det är svårt att få tak i alla tre knapparna från bilar före -84 eftersom att knappar till dimljus bara verkar finnas i 9000 och den inte hade funnits på marknaden särskilt länge då.

  #29503

  bovy
  Deltagare

  Hej. Dom långslagiga knapparna där lamporna går att byta, satt ända upp till 85 års modell. Menar du dimljus fram eller bak? Dessa knappar finns fortfarande att finna på skrotar. Mvh Martin

  Stolt ägare till 1360 kilo kärlek.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng